Zabava do jutra
31

Održan Red Bull Dance Your Style, fenomenalna plesna noć u Zetri

Klix.ba
Olimpijska dvorana Zetra u petak navečer je bila preuređena u posebni event prostor sa fenomenalnim audio vizuelnim efektima.

Noć su otvorili bh. plesači koji su se borili za prolaz na regionalno finale u Zagrebu, gdje će se boriti za kartu za svjetsko finale Red Bull Dance Your Style, koje se u oktobru održava u Parizu.

Publika se formirala u krug oko plesnog podija,a takmičenje je počelo plesnim pokretima koji su cijelo vrijeme izazivali oduševljenje kod prisutnih. Upravo reakcija okupljenih činila je odlućujući faktor, jer umjesto žirija, publika je svojim crvenim i plavim kartonima proglašavala pobjednika.

Plesači su tokom nastupa mijenjali više stilova, a niko od njih nije mogao pripremiti svoj nastup jer nisu znali koju muziku će im pustiti DJ Soul. On im je odabrao dobro poznate stare i nove hitove, koji su naišli na pozitivne reakcije plesača i publike.

Nešto iza ponoći, mlada i stilski ranovrsna Melisa (SHZA) iz Tuzle je okrunjena kao prva kraljica Red Bull Dance Your Style takmičenja u BiH.

Pred više od 1.500 ljudi u Olimpijskoj dvorani u finalu je pobjedila Tarika, koji će zajedno sa šampionkom, Dženitom i Milanom braniti bh. boje na regionalnom takmičenju u Zagrebu.

Na pauzama pred polu finale je nastupio energični Shtela, a pred finale plesa, Akademija je u saradnji sa La Biosthetique i Plusminus Fashion napravila odličan performans sa nevjerovatnim audio i vizuelnim efektima.

Nakon plesa noć je pripala Brown Sugar RnB dvojcu koji su rasplesali na kraju više od dvije hiljade ljudi, koliko je do jutra prošlo kroz Zetru. Popularni RnB i hip hop ritmovi ovog dvojca su bili praćeni vizuelnim efektima, koje je PAL-e ekipa i ovaj put dovela na zavidan nivo.

Na posebno odvojenom stageu, u jednom momentu se pojavila Maysia, koja u posljednje vrijeme svojim RnB zvukom donosi osvježenje na domaću muzilku scenu. Svojim glasom i pjesmama unijela je novu energiju u kompletan događaj.

Nešto iza 1:45 iza ponoći muzika je zaustavljena i ugašena su svjetla, simulirajući da je došlo do tehničkih problema. To je bio momenat kada su se sve oči okrenule prema drugom, od tri postavljena stagea. Na ovoj bini, uz pratnju posebnog laser showa, intro je imao i treći gost - DJ Indigo. On, ne samo da je imao dobar intro, nego je razdrmao publiku svojim polusatnim setom.

Nakon Indiga, do ranih jutarnjih sati, odlično raspoloženi pionir hip hop i RnB muzike DJ Soul, i DJ Merakoon su prisutnima priredili plesnu noć za pamćenje.

Udruživanje snaga Red Bull Dance Your Style i specijalnog izdanja Brown Sugar RnB-a se pokazalo kao pravi potez. Ples se ovim projektom vraća među publiku, i upravo oni su igrali glavnu ulogu birajući pobjednike. Ovaj plesni događaj se perfektno uklopio u specijalnu ediciju Brown Sugar RnB, a cijela noć je izgledala kao da u čarobnno pripremljenoj i posebno preuređenoj Zetri pleše više od dvije hiljade profesionalnih plesača.