Bužim
1.4k

Održan najmasovniji airsoft susret u BiH: 200 igrača, adrenalin i dobra zabava

Piše: M. Ć.
Prije nekoliko dana u Bužimu je održan najmasovniji airsoft susret u Bosni i Hercegovini na kojem je učestvovalo oko 200 igrača iz 30 klubova iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Airsoft klub "Otpisani" iz Bužima nastavlja uspješno organizirati međunarodne airsoft susrete koji iz godine u godinu okupljaju sve veći broj airsoftera iz više zemalja. Prošlogodišnji prvi 24-satni airsoft susret u BiH koji su organizirali pokazao se kao odlična promocija i reklama, što je polučilo još veći odaziv učesnika ove godine.

Ovogodišnji četvrti međunarodni airsoft susret kodnog imena "Green Forest 3" okupio je trideset klubova sa više od 200 airsoftera iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Njemačke.

"Bužim se nalazi na granici, a mi kao klub pokušavamo da budemo veza između klubova iz BiH, Hrvatske i Slovenije i za sada u tome uspijevamo. Svake godine nam se klubovi vraćaju tako da vjerujemo da radimo dobar posao. Drago nam je da promovišemo naše prirodne ljepote, našu općinu i airsoft kao odličan vid adrenalinske zabave. Svakako ovo ništa nije bilo moguće napraviti bez vrijednih članova kluba koji su zadnjih mjesec dana kontinuirano radili kako bi napravili što bolji ugođaj za naše airsoft prijatelje. Tu su i naši vrijedni sponzor, općina Bužim i Sportski savez općine Bužim", rekao je Fuad Duraković, predsjednik airsoft kluba "Otpisani".

Kako je istaknuto, i ove godine je pobijedio airsoft, sklopljena su nova prijateljstva, ostvarene neraskidive veze, kako između igrača, tako i između klubova. Pored toga, za uspješno komandovanje stranama Hristo trgovina iz Zagreba je počastila komandire sa kuponom u vrijednosti od po 300 kuna, a kupon sa istim iznosom dobio je i najmlađi učesnik susreta.

Inače, airsoft je simulacija vojnih operacija, gdje igrači koriste repliku pravog naoružanja koje, umjesto metaka, ispucava plastične kuglice. Ekipe se dijele na dvije strane te vode taktička, strateška i druga nadmudrivanja da bi ostvarili pobjedu. Pogodak prijavljuju igrači koji učestvuju u igri, tako da je za igru prijeko potreban fair play i poštenje igrača.