Radio emisija
0

Odbrojavanje je počelo

Sarajevo-x.com
Tačno sedam dana prije finala izbora najbolje pjesme Evrovizije u Beogradu, WDR radio iz Koelna odlučio je da dodatno poveća euforiju. Tim povodom je osmišljena specijalna trosatna emisija na srpskom, hrvatskom i bosanskom jeziku - Radio Forum, uživo na radiju i Internetu.

U subotu, 17. maja od 20 do 23 sata moći ćete se prisjetiti kako je nekad bilo i poslušati šta o novim vremenima ovog festivala govore Danijel Popović, Rajko Dujmić, Seid Memić-Vajta i mnogi drugi gosti.

Danijel Popović će, javljaju s radija WDR, ekskluzivno za ovu emisiju i slušaoce, "unplagged" otpjevati pjesmu Džuli s kojom je davne 1983. godine osvojio četvrto mjesto na izboru za pjesmu Evrovizije.

Rajko Dujmić prisjetit će se pobjedničke euforije kada je "Rock me" i grupa "Riva" iz Zadra 1989. godine pobijedila i prvi put u historiji učestvovanja tadašnje Jugoslavije Eurovision Song Contest dovela u Zagreb 1990. godine.

Gost u studiju WDR-a u Kelnu je Izolda Barudžija, apsolutni rekorder po broju učešća na evrovizijskom spektaklu, koja otkriva kako je doživjela festival, kako je on uticao na njenu karijeru i zašto on, po njenom mišljenju, uvijek uspijeva fascinirati mase.

Direktno iz studija Radio Beograda uživo će se javiti novinarka Dubravka Marković sa najnovijim informacijama o pripremama u Beogradu, o organizaciji polufinala i finala 24. maja, te prenijeti atmosferu i razne manje poznate detalje o nastupima gostiju iz cijele Evrope.

Reporteri iz Sarajeva i Zagreba izvjestit će o predstavnicima Bosne i Hercegovine i Hrvatske i njihovim šansama za pobjedu.

Voditelj emisije je Saša Bojić, a urednica Nada Pester.

Slušaoci će takođe imati priliku da se jave telefonom i uživo učestvuju u emisiji, ne samo oni koji žive u Njemačkoj, već iz cijelog svijeta. WDR - Funkhaus Europa je program koji se, osim na njemačkom, emituje još na 17 stranih jezika.