"Legende ne umiru"
20

Od Dinne Kasala se opraštaju prijatelji i poznanici: Zapamtili smo priču o borbi za Neretvu

D. J.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Prijatelji, kolege i poznanici na društvenim mrežama opraštaju se od poznatog bh. reditelja Dinne Kasala koji je danas počinio samoubistvo kod Konjica.

"Teško za prihvatiti stvarnost, ali te razumijem... Živjet ćeš u našim sjećanjima... U zelenilu naše Nere... U zvižduku vjetra iznad naših planina... U vrletima Prenja kojeg si toliko volio... Ave Dinno Kasalo Lave... R.I.P. Familiji iskreno saučešće", napisao je Dinnin prijatelj Ivan Andrić uz zajedničku fotografiju s raftinga.

"Ostat ćeš upamćen po velikim djelima. Legenda si bio legenda ćeš ostati ,legende ne umiru. Prenjski vuče zapamtili smo priču o borbi za Neretvu i za Prenj. Neka ti Bog grijehe oprosti. Tužni smo", na svom Facebook profilu napisao je Edi Balić.

"Šok. Zbogom lave", napisao je kratko glumac Nermin Tulić na svom Facebook profilu.

Od Dinne su se oprostili i iz Fondacije Atelje za društvene promjene - ACT.

"Radi se o čovjeku koji je živio Planetu Prenj, dok je njegovim venama tekla Neretva. Njegova podrška u cjelokupnom procesu borbe protiv izgradnje malih hidroelektrana na slivu rijeke Neretvice također neće biti zaboravljena.

Fondacija Atelje za društvene promjene - ACT izražava najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i poznanicima. Nek' mu je laka zemlja bosanskohercegovačka", poručili su iz Fondacije.