magazin
0

Ocu ostalo pet godina života, kćerki na salvetama piše savjete da joj nadoknadi gubitak

Klix.ba
(Foto: Facebook)
Amerikancu Garthu Callaghanu ljekari su saopćili da ima neizlječivu bolest, te da u najboljem slučaju može poživjeti još pet godina. Shvativši da neće moći biti tu tokom odrastanja svoje kćerke, odlučio je nekako to nadoknaditi.

Tako je Garth došao na ideju da svojoj kćerki Emmi svakog dana piše poruke i savjete na salvetama, koje ona nosi u školu u paketu na užinu.

Garth se u prošlosti bavio trgovinom i često je odsustvovao od kuće, te je, kako b to nadoknadio kćerki, na povratku kući znao uzeti paket za užinu i u njega staviti salvetu sa porukom.

Tu je tradiciju odlučio obnoviti u sada teškim trenucima, kako bi pomogao kćerki u sazrijevanju. Počeo je kada je Emma bila drugi razred srednje škole, te izračunao kako će do kraja njenog školovanja trebati napisati 826 poruka, za svaki dan u školi. Do tog cilja mu je ostalo još malo, budući da ih je dosad napisao više od 700, sa dosta emocija pišu američki mediji.

Garth je uz to odlučio i otvoriti Facebook stranicu kako bi ukazao roditeljima da trebaju uvijek biti tu za svoju djecu, te kako bi i sa drugim ljudima podijelio poruke koje je birao za svoju kćerku.