magazin
0

Obrazovanje i holivudske zvijezde

Sarajevo-x.com
Za rad u nekim profesijama posjedovanje fakultetske diplome je neophodno, ali za karijeru u Hollywoodu visoka stručna sprema nije neminovna. Od 20 najplaćenijih glumaca sa Forbesove liste "Najmoćnijih zvijezda", samo su Adam Sandler i Cate Blanchett završili fakultet.

Na filmskom platnu glumica Reese Witherspoon tumači ulogu advokatice koja je na Harvardu završila pravo, ali u stvarnom životu, Reese je napustila fakultet.

[SLIKA]1[/SLIKA]Psiholog James Houran smatra da činjenica što većina holivudskih zvijezda nema završen fakultet ima sasvim jednostavan razlog. "Oni zarađuju toliko novca te stoga vjeruju da nema potrebe dokazivati svoje znanje fakultetskim diplomama", kazao je Houran u razgovoru za magazin Forbes.

Odličan primjer koji potvrđuje Houranovu tezu jeste život holivudskih ljepotica Lindsay Lohan i Paris Hilton. "One su već u tinejdžerskim godinama počele zarađivati mnogo novca zato je sasvim logično da smatraju da im fakultet jednostavno ne može donijeti više beneficija", naglasio je Houran.