magazin
5

Objavljena nova knjiga o Jamesu Bondu: Njegova nova/stara pratilja je Pussy Galore

Klix.ba
Nova službena knjiga o Jamesu Bondu objavljena je i u njoj se nalaze napopularnije Bondove djevojke serije. Knjiga se zove "Trigger Mortis" , a napisao je Anthony Horowitz koristeći prethodne neobavljene materijale Iana Fleminga koji je kreirao popularnog britanskog špijuna 1953. godine.

Početak priče dešava se u krevetu kada Bond otkriva da je djevojka pored njega Pussy Galore. No, kao i svakoj Bondovoj djevojci, i njoj su dani odbrojani.

Bond je poslan na opasnu autodrom u Njemačkoj gdje pokušava osujetiti napad na britanskog vozača. No, Bond ulijeće u novu zamku koja prijeti cijelom svijetu.

"Ovo je prva knjiga koja govori o tome šta se dogodilo Bondovoj djevojci kada je krevet namješten a zavjese navučene, tako da je to nešto sasvim novo", rekao je Horowitz.

"Goldfingerr" je bila sedma knjiga Iana Fleminga u seriji i želio je završiti na broju 14. Otkako je umro 1964. godine, šest autora je preuzelo na sebe nastavaka serije s različitim nivoima uspjeha.

"Bilo je nekoliko pokušaja u okviru kojih su Bonda pokušali napraviti modernim, novim muškarcem, pa on prestaje pušiti cigarete, pazi na svoje zdravlje i ima manje seksualnih izleta. Knjiga koja je najbolje prošla je ona koju je napisao Sebastian Faulks koji je Bonda učinio modernim muškarcem 1950-ih i 1960-ih godina", rekao je kritičar Barry Forshaw.