Nakon 40 godina
0

Objavljena nepoznata fotografija Johna Lennona

Sarajevo-x.com
Fotografija Johna Lennona, koja se do sada nije pojavljivala u javnosti, pronađena je nakon što je 40 godina bila skrivena u ladicama fotografa koji je napravio.

Neobična fotografija prikazuje Lennona i Yoko Ono tokom njihovog slavnog nastupa "Bed in for Peace" u Montrealu 1969. godine, djelo je fotografa Gerryja Deitera.

On je jedini fotoreporter kojem je bilo dozvoljeno da svjedoči i dokumentuje njihov boravak u krevetu tokom osam dana. Deiter je uspio napraviti fotografije slavnog para dok su bili potpuno opušteni.

Ipak, priča koja je trebala biti objavljena u magazinu Life, povučena je u posljednjem trenutku zbog priče o vijetnamskom ratu, piše Daily Telegraph.

Od fotografove smrti 2005. godine, neobjavljene fotografije bile su skrivene od očiju javnosti sve do ove sedmice kada će se prvi put pojaviti na izložbi u katedrali u Coventryju.

Lennon i Oko su odletjeli u Montreal 26. maja 1969. godine gdje su odsjeli u sobama 1738 i 1742 u hotelu Queen Elisabeth, pišući i komponujući pjesmu "Give Peace a Chance".