|

Novo izdanje "Ledene čarolije" počelo na Vilsonovom šetalištu: Besplatno klizanje za sve

Novo izdanje "Ledene čarolije" počelo na Vilsonovom šetalištu: Besplatno klizanje za sve
304
A. P.
28.12.2019. u 09:32
4
komentara
304

dijeljenja
1/21 Foto: I. Š./Klix.ba
2/21 Foto: I. Š./Klix.ba
3/21 Foto: I. Š./Klix.ba
4/21 Foto: I. Š./Klix.ba
5/21 Foto: I. Š./Klix.ba
6/21 Foto: I. Š./Klix.ba
7/21 Foto: I. Š./Klix.ba
8/21 Foto: I. Š./Klix.ba
9/21 Foto: I. Š./Klix.ba
10/21 Foto: I. Š./Klix.ba
11/21 Foto: I. Š./Klix.ba
12/21 Foto: I. Š./Klix.ba
13/21 Foto: I. Š./Klix.ba
14/21 Foto: I. Š./Klix.ba
15/21 Foto: I. Š./Klix.ba
16/21 Foto: I. Š./Klix.ba
17/21 Foto: I. Š./Klix.ba
18/21 Foto: I. Š./Klix.ba
19/21 Foto: I. Š./Klix.ba
20/21 Foto: I. Š./Klix.ba
21/21 Foto: I. Š./Klix.ba
Na Vilsonovom šetalištu sinoć je uz spektakularan vatromet i bogat zabavno-muzički program svečano otvorena četvrta po redu "Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo".
Ovu zimsku manifestaciju presijecanjem vrpce otvorio je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

U svom obraćanju, načelnik Koldžo istakao je da će Ledena čarolija, kao i prethodne godine, tokom cijelog zimskog raspusta djeci ponuditi besplatno klizanje, ali i ostale različite aktivnosti za sve generacije, koje će se realizirati u narednih mjesec dana.


"Očekujemo što veći broj djece, s obzirom da novogodišnji praznici tek nastupaju, a i ovo naše klizalište je dosta veće nego prethodnih godina", istakao je načelnik Koldžo.

Na otvorenoj sceni Vilsonovog šetališta i na samom klizalištu u okviru zabavnog programa nastupio je dječiji hor "Suncokreti", dok su na ledu sa najmlađim posjetiocima klizale maskote. Nakon vatrometa sve prisutne zabavio je Edin i unplugged bend.

Tokom cijelog zimskog raspusta djeca će imati priliku besplatno naučiti klizati, a svim posjetiocima će biti obezbijeđeno besplatno korištenje klizaljki, kao i velikog klizališta. Kao i prošle godine poseban termin izdvojit će se za najmanje klizače, koji na led mogu samo u pratnji roditelja.

Ledena čarolija će sadržavati i još veću igraonicu nego prethodnih godina, gdje će se odvijati brojne edukativne, interaktivne i zabavne radionice. Pažljivo je osmišljen i Food Corner, te prostor za roditelje, koji će, između ostalog moći uživati čitajući knjige dok se mališani igraju.

Cijeli prostor će biti dekorisan kako bi se u punom sjaju dočarala praznična atmosfera na našem najpopularnijem šetalištu.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...