Aplikacija "FaceApp"
15

Novi viralni izazov: Slavne ličnosti otkrile kako će izgledati sa šezdeset godina

E.S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
U proteklom periodu društvenim mrežama su kružili mnogi čudni izazovi, nakon "10 Year Challengea" tu je i izazov o otvaranju flaša, odnosno odvrtanju čepova nogama, a posljednji u nizu je "Viral FaceApp" izazov.
Riječ je o izazovu, odnosno aplikaciji koja pokazuje realno stanje kako će vaše lice izgledati sa šezdeset godina. Za vrlo kratko vrijeme, ovaj izazov je postao hit na Twitteru i Instagramu, a novom trendu nisu mogle odoljeti ni brojne poznate ličnosti među kojima je i slavni nogometaš Lionel Messi.

Internet su tako preplavile stare, naborane fotografije slavnih ličnosti sa hashtagom #FaceApp.

Aplikacija je postala viralna u regionu i širom svijeta, a sve zahvaljujući jednostavnom mapiranju lica. "FaceApp" je mobilna aplikacija dizajnirana da kreira realistične transformacije lica pomoću različitih filtera i karakteristika, čija je prva verzija objavljena 2017. godine. Besplatna verzija nudi ograničen izbor filtera.

[TWITTER]1151140270156603393[/TWITTER]

Ova aplikacija daje tri verzije vašeg lica, dvije mlade i jednu koja izgleda zaista staro.

"Stare" verzije bolivudskih glumaca Varun Dhawan i Arjun Kapoor zaradile su stotine hiljada lajkova na Instagramu, dok je glumac Hareesh Kanaran koristio svoj "FaceApp" post kako bi pohvalio naizgled vječnu mladost kolege Mammoottyja.