Plesni spektakl u Sarajevu
0

VIDEO / Novi Street Dance Challenge sa još više takmičara

Sarajevo-x.com
Nakon prošlogodišnjeg uspjeha Street Dance Challenge "Who's No1" BBI Centra i pobjede plesne grupe Fresh Generation, 25. juna 2011. godine ponovo će se održati Street Dance Challenge, ali sada uz prisustvo još više takmičara i to ne samo iz BiH nego i regiona.

Trenutno je u toku process prijave za tri dijela programa: BBoy Battle 2 vs 2, Hip hop Battle 2 vs 2 i najbolja koreografija (grupno takmičenje - minimalno četiri člana).

Kako ističu organizatori, do sada već ima dovoljno prijava, a po svemu sudeći 25. juna tokom dana će se morati održati i kvalifikacije za večernji događaj koji počinje u 20:30 sati. Želite li se prijaviti, više informacija potražite na Facebooku.

Na Trgu ispred BBI Centra ćete imati priliku upoznati se sa svim granama ove kulture, u okviru događaja Sa'jam urbane kulture, koji organizira Fresh Generation pod pokroviteljstvom UNICEF-a i OIA-e. Zabavljat će vas vrhunski writeri, MC-jevi, skateri i plesači, a moći ćete i sami sudjelovati u njihovim radionicama i nagradnim igrama, te biti dio mnogih drugih zanimljvosti. Na kraju dana vas očekuje plesni događaj i ekipe koje će vas ostaviti bez daha.

Osim samih učesnika takmičara predviđen je i nastup prošlogodišnjih pobjednika, plesne grupe Fresh Generation te MC-ja, breakdancera, street style dancera, hip-hop plesača i mnogih drugih iz čitave regije. Tako će Sarajevo ove godine dobiti još jedan regionalni događaj vrijedan pažnje.