magazin
75

Novi sadržaji u Underground klubu

U posljednjih nekoliko godina pivnica Underground postala je centralno okupljalište sarajevske alternativne scene, poznato po dobrim svirkama petkom i subotom u kasnim noćnim satima.

Nedavne promjena u imenu i konceptu Undergrounda koji je od 01. oktobra postao Underground CLUB donosi i mnoštvo novosti i raznolikosti u ponudi.

"Sarajevskoj publici želimo ponuditi odličan provod svaki dan, kao što je to do sada bila praksa vikendom. Polako ćemo uvoditi nove sadržaje, ponudu smo već proširili, a za sve naše goste pripremamo i mnoštvo različitih iznenađenja.", rekao nam je Bojan Trifunović novi manager kluba.

Radno vrijeme Underground-a počinje u 20:00h, kada počinje i Happy Hour, koji traje do 23:00 sati, a u okviru kojeg će cijene određenih pića biti znatno niže od standardnih.

Za ljubitelje meksičke hrane od sada u ponudi možete naći nachose i tortilje, a u saradnji sa Surf n Fries od osoblja Undergrounda se može naručiti dostava u klub do 03:00h ujutro.

Svaki četvrtak bit će organizovane plesne noći kao i Ladies Night gdje će posjetioci moći uživati naizmjenično uz Latino ili Hip-Hop zvuke iz mikseta najboljih sarajevskih DJ-eva.

Ovaj vikend, Underground klub ugostiti će poznate cover bendove iz Sarajeva – Gonzo bend, ekipu renomiranih muzičara uz koje je provod zagarantovan, te VIS Undergroundere, bend nastao iz pozitivne energije Underground-a, koji poznaje ovaj prostor "u dušu" i zna šta je potrebno za vrhunsku atmosferu.

Tokom mjeseca novembra očekuju se nastupi Chally Popersa iz Banje Luke (bend koji izvodi Red Hot Chili Papers numere), Ammara benda, Sopot benda, također iz Banje Luke (za ovaj bend se veže priča da su banjalučka Dubioza Kolektiv), Dede Putra iz Cazina te još nekoliko vrlo kvalitetnih bendova iz Mostara i Zenice, a 28.10. u organizaciji Comrade Booking-a će se održati Mosh Party vol.7 uz učešće Man Down (Sarajevo), Murder She Said (Germany) i Lepi Brener (Sarajevo).

Pored navedenih sadržaja, goste kluba očekuju večeri Stand Up komedije, takmičenja bendova, svirke različitih žanrova, tematske večeri te još mnoštvo interesantnih dešavanja.

Posljednjeg dana mjeseca oktobra se tradicionalno obilježava Noć Vještica, a iz Underground kluba uspjeli smo saznati samo da možemo očekivati najžešći Halloween do sada uz specijalno iznenađenje večeri.

Sve informacije o Underground klubu i dešavanjima u istom možete pronaći na Facebook stranici Underground Club Sarajevo.