"Incantation"
69

Novi Netflixov horor gledaocima izaziva noćne more, a pokrenuo je i izazov na TikToku

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Tajvanski horor pod nazivom "Incantation" iznenada je postao viralni hit na TikToku uzrokujući da korisnici jedni druge izazivaju da pogledaju zastrašujući film.

Film reditelja Kevina Koa objavljen je na Netflixu ranije ovog mjeseca i uglavnom je ispričan kroz pronađene snimke, poput filmova kao što su "The Blair Witch Project" i "(REC)".

"Incantation", koji je već postao tajvanski horor film s najvećom zaradom svih vremena te je prošle godine pušten u kina u toj azijskoj zemlji, prati ženu koja mora zaštititi svoju kćer nakon što je prokleta zbog kršenja vjerskog tabua.

Film, koji ima ocjenu od 63 posto na Rotten Tomatoesu, navodno je skupio više od 10 miliona sati gledanja na Netlfixu i čini se da će ta brojka samo rasti kako TikTok trend vezan za film raste.

Trend je krenuo nakon što je jedan od korisnika spomenute društvene mreže napravio video o filmu koji je već pogledan više od 13 miliona puta.

U isječku kaže: "Baš me briga koliko teško ili desenzibilizirano razmišljate, nema načina da pogledate cijeli film od početka do kraja, a da ne preskočite bar jednu scenu."

@notjustbored1214

1hr 16min 22sec was the hardest part for me to watch

♬ original sound - Notjustbored1214

Također piše u objavi: "1 sat 16 minuta 22 sekunde je dio koji mi je bilo najteže gledati."

Brojni korisnici na TikToku sada postavljaju sebi izazov pokušati pogledati cijeli film koji traje samo 1 sat i 51 minutu, bez preskakanja scene.

Sudeći po reakcijama, film ostavlja ljude poprilično traumatiziranim.