Zlostavljanje četiri žene
13

Nova tužba protiv Harveyja Weinsteina, tereti se da je silovao i maloljetnicu

E. Sk.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Za seksualnog predatora Harveya Weinsteina stigle su nove optužbe. U najnovijoj tužbi navodi se da je Weinstein zlostavljao četiri žene između 1984. i 2013., a jedna od njih je u vrijeme navodnog napada imala samo 17 godina, pišu svjetski mediji.

Jedna od zlostavljenih žena tvrdi da ju je Weinstein pozvao da s njom razgovara o potencijalnoj karijeri u showbizu i to u njegovoj hotelskoj sobi, piše Variety.

Dok je ona bila tamo, on je navodno zahtijevao da ga seksualno zadovolji. Žena tvrdi da ju je, nakon što ga je odbila, Harvey prisilio da skine odjeću, a zatim je silovao. Rekla je i da joj je oduzeo vozačku dozvolu te zaprijetio da će, ako nekome nešto kaže, povrijediti nju i njenu porodicu.

Druga žena koja je također bila njegova žrtva tvrdi da je Weinstein zakucao na vrata njene hotelske sobe, a zatim je seksualno napao. Taj incident navodno se desio 1984. No optužbama protiv Weinsteina ni tu nije kraj. Tridesetpetogodišnja žena kazala je da ju je Weinstein prisililo na oralni seks u hotelskoj sobi kada je imala 26 godina. Rekla je da ga je upoznala na Venecijanskom film festivalu 2013., gdje se napad navodno i desio.

Weinstein trenutno u zatvoru odslužuje 23 godine zatvora zbog silovanja i seksualnog zlostavljanja. No uprkos tome, on i dalje negira sve optužbe.