magazin
0

Nova knjiga o Bondu, Jamesu Bondu

Sarajevo-x.com
Britanski pisac Sebastian Faulks napisao je novi roman o James Bondu koji bi trebao biti objavljen 2008. godine kako bi obilježio stogodišnjicu od rođenja Iana Flaminga - poznatog pisca priča o Bondu. Priča nosi naslov "Devil may care" a radnja se odvija za vrijeme Hladnog rata, prenosi Associated Press.

Bond, James Bond se vraća u knjižare. Nova knjiga o neustrašivom agentu 007 govorit će o njegovim avanturama za vrijeme Hladnog rata.

"Moja novela slijedi primjer Flemingovih knjiga gdje je priča sve.", izjavio je Faulks u Doubleday-u.

Ian Felming je umro 1964. godine, ali je zapamćen po tome što je bio autor najpopularnijih priča o James Bondu kao što su "Goldfinger", "Dr. No" i "Iz Rusije s ljubavlju". Seann Connery, Pierce Brosnan i Roger Moore su utjelovili lik tajnog agenta James Bonda u istoimenim filmovima.

Serijski nastavci o Bondu nastavili su se i narednih 40 godina, a autori Bondovih avantura bili su Kingsley Amis i John Gardner.

Corinne Turner, direktorica Fleming Publications Limited izjavila je kako je Faulks bio idealan za pisanje novih avantura agenta 007.

"Čitala sam ostale Faulksove romane i vidjela sam da njegovo pisanje ima sličnosti sa Flamingovim knjigama. Nije mogao napisati bolju knjigu za proslavu Ianovog 100. rođendana", rekla je Turner.

Autorska prava za snimanje filma još nisu prodana, rečeno je u Doubleday-u.