TV Bingo show
121

Nova era igara na sreću: Duplo više zabave i duplo više dobitaka

Ništa manje nismo ni očekivali od Lutrije BiH i emisije TV Bingo Show koja već punih 19. godina donosi osmjehe na lica svojih igrača i gledatelja, ali i puni novčanike!

Od 22.10. započinje jedna nova era igara na sreću u okviru emisije TV Bingo Show i to pod sloganom "Duplo više zabave i duplo više dobitaka". Mi na ovo dodajemo još jedan jako ključan detalj, a to je po istoj cijeni!

Dakle, igra 15/90 više nema tri nego šest kombinacija, a to znači baš duplo više šansi za dobitak!

Listići su nam veći, a i vaša sreća može biti češća i veća! Na novoj sceni, sa novim bendom koji nosi simboličan naziv "smajl" sigurno će vam se osmjehnuti sreća i u najnovijoj igri pod nazivom "Četvorka".

U novoj igri izvlače se 4 od 54 kuglice i na taj način formira dobitna kombinacija.

Interesantno je to da se izvlače samo četiri broja, a da se dobitak može ostvariti ukoliko se pogodi bilo koji od ta četiri broja na bilo kojem mjestu u dobitnoj kombinaciji. Na ovaj način se opet vraćamo na slogan "Duplo više zabave i dobitaka", jer imamo 8 vrsta dobitaka, a sve zahvaljujući inovativnosti Lutrije BiH.

Jedino su nam voditelji "stari", jer ne mjenjamo dobitni tim, a taj dobitni tim već punih 19 godina čini Lutrija BiH i Federalna televizija!

U nastavku teksta vam donosimo i kratki intervju sa TV Bingo voditeljima Mirelom, Hatidžom i Hazimom.

Koliko dugo radite kao voditelj na TV Bingo showu i kako se show mijenjao svih tih godina? Koliko ste se i vi mijenjali sve to vrijeme uz show?

Hazim: TV Bingo se kao projekat uspostavljao 2002. godine i od početka učestvujem u njegovoj realizaciji, sa nekoliko dužih pauza. Danas, slobodno mogu reći da me je ovaj projekat u značajnoj mjeri profesionalno obilježio i da je ponajviše utjecao na moje sazrijevanje u tom televizijskom i medijskom aspektu moje karijere. Riječ je o dosta zahtjevnom i kompleksnom tv projektu koji se realizira u sedmičnoj dinamici, tokom cijele godine, uz programsku realizaciju uživo, sa učešćem gostiju, muzičara, publikom u studiju, online praćenim igrama, saradnjom sa brojnim kolegicama i kolegama u programskom i tehničkom aspektu produkcije.

Mirela: To je format emisije koji se ne mijenja često, jer nema potrebe za tim. Kada se dešavaju promjene, onda su one vrlo konkretne i opravdane, što je i sada slučaj jer je Lutrija BiH odlučila ponuditi igračima novu igru i više šansi za dobitak, a Federalna televizija to prati podizanjem cijele produkcije show-a na jedan viši nivo. Moja iskustva sa ovim projektom su veoma pozitivna jer sam kroz ovih nekoliko godina saradnje sa televizijom i Lutrijom upoznala divne ljude i mogu slobodno reći "ispekla" voditeljski zanat.

Hatidža: Ja sam najsvježiji član uhodane TV Bingo ekipe. Priključila sam Leli i Hazimu u novembru prošle godine. U toku mog skoro jednogodišnjeg rada na TV Bingu moram priznati da se mnogo toga promijenilo. Moj početak rada nažalost vezan je za pandemiju. Tako da sam shvatila koliko je bitan tv sadržaj, a posebno ovakve zabavne vrste za mentalno zdravlje svih ljudi.

Koji vam je trenutak u emisiji do sada bio možda najteži, a koji najljepši?

Hazim: Ovakav oblik televizijskog formata na svu sreću ne donosi mnogo teških momenata i uglavnom su to pozitivna i lijepa iskustva. Naravno da vam osjećaj zadovoljstva donosi činjenica da svaki put na određeni način usrećite neke od naših brojnih gledateljica i gledatelja. Čak i da se ne radi o nekom značajnijem materijalnom dobitku, samo uzbuđenje, neizvjesnost i čin igranja nekada može donijeti radost i osvježenje u njihove domove. Od težih trenutaka samo bih mogao izdvojiti rastajanja od nekih izuzetno dragih kolegica i kolega koji su radi drugih profesionalnih prioriteta ili privatnih planova odlazili iz našeg tima a svojim su radom i osobnošću ostavili značajan trag u mom životu, kako profesionalno tako i privatno. No, kada jedan projekat traje gotovo 20 godina i takvi su procesi sasvim normalni i prirodni.

Mirela: Pa sigurno je bilo najteže voditi emisiju prvi put. Zapravo, ne bih rekla najteže jer sam uvijek radila sa iskusnim kolegama koji su me vješto vodili kroz scenarije, ali u prvoj emisiji sam sigurno imala najveću tremu. Najljepša su vanredna kola i novogodišnje emisije, tada je program drugačiji, veći su dobici, a nerijetko ugostimo i neke od najvećih muzičkih zvijezda pa to onda bude prava zabava. 

Hatidža: Moj prvi istup na ekranima kao voditeljjica TV Binga je zasigurno bio najteži, a i najljepši trenutak koji pamtim. TV Bingo ima svoja pravila, svoj rječnik... Naša emisija nosi puno odgovornosti sa sobom. Zaista moram reći da je olakšavajuća okolnost da radim sa dobro uhodanim timom ljudi, koji je imao strpljenja za mene i moju prilagodbu svemu. Takav je užitak raditi emisiju u kojoj vam u slušalicu neko daje samopouzdanje tokom vođenja emisije, pa do toga da radite sa partnerima koji su uvijek spremni da preuzmu ili se suptilno nadovežu, ako nešto "zapne".

Kako doživljavate kada neko osvoji veliku nagradu, jeste li ikada proglasili Jack pot, kakav je to osjećaj?

Hazim: Meni je iskreno uvijek mnogo draže kada neki manji, ali i dalje solidan i vrijedan dobitak dobije veći broj dobitnika i dobitnica. Mada ostaje činjenica da ti iznimno veliki dobici nose određenu dramatiku i uzbuđenje, što je ponekad atmosferu u našem studiju zaista znalo podići do usijanja. Sjećam se tog prvog velikog dobitka Jackpot koji je prelazio vrijednost od tri miliona maraka. Ako se ne varam, bilo je to u drugoj ili trećoj godini našeg emitiranja, a dobitak je otišao u Tuzlu. Igrom slučaja, tu sam emisiju vodio samostalno, a i danas se sjećam te euforije i uzbuđenja koja je vladala u studiju u tim momentima.

Mirela: Da, jedanput sam imala tu priliku da uzviknem “Jackpot”. Bila sam jako uzbuđena, sjećam se da su mi dlanovi bili mokri i da se nisam mogla prestati radovati…

Hatidža: Ja još uvijek nisam imala tu čast da proglasim Jackpot, iako mu se potajno nadam iz emisije u emisiju. Moje učešće u emisije je neobično,osjećam kao da sam i ispred ekrana i iza ekrana. Tokom emisije uvijek borbeno u sebi navijam za sve naše igračice i igrače i kada god se desi neki veći dobitak, mislim da ja svoju radost ne mogu sakriti pred gledateljicama i gledateljima. Jedna od dražih igara, u tom smislu mi je igra "Šansa više i njen vrtuljak". To je trenutno jedina igra gdje su nam igrači prisutni u studiju i mi zaista možemo osjetiti njihovo zadovoljstvo i sreću kad osvoje neki dobitak i sa njima ih podijeliti u tom trenutku.

Igrate li Bingo, jeste li ikada išta osvojili?

Hazim: Nemam priliku često igrati, ali mogu razumjeti tu radost i uzbuđenje koje petkom uvečer našim igračima može donijeti tih nekoliko bingo kartica i igra brojeva. Osobito u ne tako lakim i jednostavnim vremenima u kojima živimo kada nam i ekonomske i opće društvene prilike ne daju mnogo razloga za vedrinu i optimizam.

Mirela: Igram ponekad, ali nije bilo nekih značajnih dobitaka. Što rekao moj tata: "Ranije sam nešto i dobijao, a otkad ti vodiš Bingo ne dobijam ništa."

Hatidža: Moram priznati da sam ja jedna od onih osoba koje nikada nisu igrale nijednu igru na sreću i vrlo malo sam znala o tome. Mojim angažmanom na ovoj emisiji počela sam da shvaćam ushićenje tokom izvlačenja brojeva, križanje ili zaokruživanje istih na listićima, zajedničko skupljanje ispred ekrana svakog petka, porodični ritual koji mnogi dijele, itd.. Ova vrsta neizvjesnosti koju daje naša emisija ima svoju dozu pozitivnog adrenalina i zaista sam dobila želju da povremeno igram Bingo. Ulogu vjernog igrača ima moj partner, koji kroz gledanje i igranje vrlo objektivno ocjeni i moje vođenje emisije. Do sada smo osvojili samo peterce, ali ne odustajemo.

Kada biste osvojili jack pot ili neki veći bingo dobitak, kako biste ga potrošili?

Hazim: Neizostavno pitanje koje mi je postavljano već mnogo puta, i na koje zaista nisam siguran da sam ikada znao odgovoriti. Ne razmišljam mnogo o tome, ali gotovo da sam siguran kako bi se u tom budžetu svakako našlo prostora za neka do sada nerealizirana putovanja.

Mirela: Vjerovatno bih jedan dio odmah potrošila, a drugi investirala, zavisno od sume…

Hatidža: To bi bio najmanji problem, smisliti kako ga potrošiti. To bi bila neka zajednička odluka koju bih donijela sa svojom djecom, partnerom, porodicom. Neko dobro promišljeno ulaganje i naravno još bingo listića.

Možete li se sjetiti neke anegdote sa snimanja, nešto što vam je ostalo u pamćenju?

Hazim: TV Bingo show se realizira i uživo emitira već gotovo 20 godina. Bilo je svakako u toj dugačkoj historiji mnogo zanimljivih situacija, anegdota i komičnih momenata. Te su se situacije kretale od nesnalaženja naših gostiju i igrača u studiju, raznovrsnih lapsusa i neobičnih načina da izgovorimo neke dijelove scenarija, padanja po sceni i oko nje, sve do naših internih šala koje su se nekada prelijevale i u program, a od tih napada nekontrolisanog smijeha nekada smo jedva nastavljali emisiju.

Hatidža: Naša emisija ide uživo i mnogo vrijednih ljudi se nalazi iza kamere, kako bi to sve funcionisalo kako funkcioniše, ali uvijek se mogu desiti greškice...koje nama naše gledateljice i gledatelji, sigurna sam vrlo svjesno oproste. U jednoj od proteklih emisija smo imali situaciju u kojoj nam je kamerman pao u toku snimanja. Osim što smo na trenutak izgubili kadar, također smo do kraja emisije bili u neznanju da li je dobro, ali smo dali sve od sebe da to oni koji nas prate ne primjete. Na svu sreću sve je bilo uredu na kraju snimanja, pa smo se tom događaju mogli samo smijati.

Kako se spremate za novi koncept emisije, šta to gledaoci mogu očekivati od vas?

Hazim: TV Bingo show je kroz svoje dugogodišnje trajanje na tv ekranima do sada imao nekoliko značajnih koncepcijskih promjena i vizuelnih osvježenja. Te su promjene s vremena na vrijeme očekivane i uvijek poželjne. Ipak, čini se da su promjene koje nas uskoro očekuju možda i najznačajnije do sada, i u vizuelnom obliku ali i koncepciji igara što svakako utiče i na samu dramaturgiju show programa. Mene raduje da ću biti dijelom tih noviteta zajedno sa kolegicama Mirelom i Hatidžom koje su i do sada pokazale visoku razinu kreativnosti, profesionalizma i neophodnog televizijskog šarma. Čini mi se da upravo naša komunikacija i odnos koji razvijamo kao i sloboda koju nam u tom smilsu daje rediteljsko-urednički tandem mogu biti zanimljiv pokretač ovakvog formata. Meni je iskreno zadovojstvo sarađivati sa kolegicama kao i sa ostatkom ekipe koju predvodi naša urednica.

Mirela: Veselimo se svim novitetima, dosta toga će biti drugačije. Mi ćemo se, kao i do sada, truditi da budemo zabavni, pozitivni i maksimalno profesionalni.

Hatidža: Radujemo se promjenama, jer ono što krasi emisiju TV Bingo je da zaista osluškuje svoje gledateljice i gledatelje i trudi se da ih isprati u njihovim nadanjima i željama i da im priušti pravi televizijski show. Te promjene također znače da mi trebamo i moramo biti bolji kao voditelji, a to je za nas izazov.Od nas troje, bez obzira na koncept, uvijek možete očekivati profesionalnost, radost što smo dio takvog projekta i takvog tima, pokoju grešku tu i tamo, jer idemo uživo...i jednostavno TV Bingo show.

U nastavku intervjua i par pitanja samo za najnovijeg člana voditeljskog tima, Hatidžu Hadžimuhamedović.

Odakle želja da vodite TV Bingo show?

Hatidža: Kada ste u televizijskom svijetu od fakultetskih dana,  pratite i sve emisije, a posebno one koje su kultne. Sigurna sam da sam jedna od mnogih koji znaju sve voditelje i voditeljice TV Binga kroz godine. Uvijek sam gajila posebne simpatije prema profesionalnom radu svih koji su radili ili rade. Jednom sam svojoj bliskoj prijateljici, a sada i kolegici, koju i javno i tajno vrlo poštujem Mireli Laković, spomenula kako mi je super to što radi, e ona je to prenijela našoj urednici Jasmini Jokić Hajrić i režiseru Dejanu Radoniću,...i kad je bila potrebna nova voditeljica...evo me danas rame uz rame sa neprevaziđenim Hazimom i multitalentiranom Lelom.

Kako se spremate za ovaj izazov i kakva su Vaša očekivanja od emisije?

Hatidža: Visinske pripreme su u toku. Treniramo tri puta sedmično uz nadzor. Kao što rekoh, imamo sreću da radimo sa fantastičnom TV ekipom i timom ispred Lutrije BiH, koja nam zaista olakšava naš rad. Slušamo sve upute koje nam se daju i očekujemo da ćemo i mi, baš kao i naš novi studio, naše nove igre...biti zabavni, drugačiji i da ćemo na kraju svake radne sedmice uspjeti da izmamimo osmijeh svim onima koji nas prate.

Šta je to što gledaoci mogu očekivati od Vas?

Hatidža: Gledateljice i gledatelji mogu očekivati da ću da se trudim da opravdam povjerenje koje mi je ukazano od tima FTV i od Lutrije BiH. A ako pažljivo budu pratili uvijek se mogu slatko nasmijati nekoj od mojih slučajnih ili namjernih greški.

Kakva su Vaša očekivanja od novog koncepta emisije?

Hatidža: Sigurna sam da će naš novi koncept da potakne radoznalost i onih koji do sada nisu nikada igrali Bingo. Očekujem da svi naviju alarm za petak u 8 sati, i oni koji igraju i oni koji ne igraju, jer novi TV Bingo show će biti jedna zabavna emisija koja će obogatiti svačiji boravak petkom uvečer. Očekujem da će naša emisija donijeti još više osmijeha ljudima. Meni je to sasvim dovoljno.