{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Norveški premijer "u tajnosti" vozio taksi u Oslu

S
11.8.2013. u 19:08
190
24
Norveški premijer "u tajnosti" vozio taksi u Oslu
190
Norveški premijer "u tajnosti" vozio taksi u Oslu
Norveški premijer Jens Stoltenberg proveo je jedno popodne vozeći "u tajnosti" taksi u Oslu.
Stoltenberg je rekao da je želio da čuje šta pravi glasači misle i da je taksi jedno od malobrojnih mjesta, gdje ljudi mogu da razmijene svoja prava mišljenja. On je nosio sunčane naočare i uniformu taksiste tokom juna i otkrivao je identitet tek kad bi ga putnici prepoznali.

Njegov razgovor sa putnicima snimala je skrivena kamera. Snimak, koji je urađen u saradnji sa reklamnom kompanijom, postavljen je na profilu norveškog premijera na društvenoj internet stranici Facebook. Snimak je obrađen i bit će upotrijebljen za njegovu kampanju pred izbore u septembru.

Nijednom od putnika vožnja nije naplaćena. Premijer je sam sebe kritikovao zbog vožnje jer je u jednom trenutku pokušao da pritisne kvačilo iako je taksi imao automatski mjenjač. Prema njegovim riječima, za volanom automobila nije bio osam godina.

Stoltenberg je veoma popularan u Norveškoj, ali, prema posljednjim rezultatima anketa, zaostaje za opozicijom. Na pitanje da li razmišlja o tome da postane vozač taksija ukoliko izgubi na izborima, Stoltenberg je odgovorio da "misli da će norveškim putnicima taksija bolje služiti kao premijer nego vozač".Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: