Intervju za Welt
0

Njemački selektor negirao glasine da je homoseksualac i da nosi tupe

Totalsport
Joachim Loew
Joachim Loew
Selektor njemačke nogometne reprezentacije Joachim Loew dao je vrlo privatan intervju novinarki Welta, u kojem je govorio ponajmanje o nogometu.

Selektora prati glas da je pritajeni homoseksualac, te da je njegova uvijek savršena i identična frizura zapravo – perika.

"Da, čuo sam glasine o mom homoseksualizmu. Što bih vam uopće o njima mogao reći? Kao i onima o tupeu. Naravno da ni to nije tačno. Pitajte moju suprugu", rekao je Loew.

U nedavno emitiranoj epizodi popularne njemačke televizijske serije Tatort (Mjesto zločina) dva su junaka zbijala šale na račun njemačke nogometne reprezentacije:

"Znate li da je polovica njemačke reprezentacije pederska, uključujuči stručni štab", rečenica je iz serije koja je razljutila sportskog direktora reprezentacije Olivera Bierhoffa.

Podjednako je sada reagirao i Loew.

"Mislim da je štetno i otužno što se važnost nacionalnog tima zloupotrebljava za potrebe nečijeg kvazihumora. Ta rečenica, istina je, nema baš nikakvog značaja. Ali ja na nju gledam kao napad na moju porodicu, a moja je porodica njemačka nogometne reprezentacija. Zato je i meni lično zasmetala".

Na ponovno pitanje Weltove reporterke o tupeu, selektor je kazao:

"Glupost. U ovoj profesiji čovjek je izložen velikoj količini gluposti. Eto, uvjerite se sami. No, povucite me za kosu", izazvao je Loew novinarku.

Reporterka je čitateljima otkrila da se na to odvažila: "Učinilo mi se da je kosa prava", konstatovala je.