|

Neno Murić pjesmom uljepšao dan štićenicima Gerontološkog centra u Sarajevu

Neno Murić pjesmom uljepšao dan štićenicima Gerontološkog centra u Sarajevu
493
E. Sk.
18.9.2019. u 12:29
5
komentara
493

dijeljenja
Neno Murić pjesmom uljepšao dan štićenicima Gerontološkog centra u Sarajevu Neno Murić u staračkom domu Nedžarići
Vođen mišlju da je "naše malo nekome mnogo" Neno Murić odlučio je posjetiti i pjesmom razveseliti štićenike Gerontološkog centra u Sarajevu.
Danas, kada su osobe treće životne dobi najčešće marginalizirane u društvu i, nažalost, zaboravljene od svih, Murić je pokazao da ima veliko srce te je izdvojio vrijeme za druženje s njima, dajući tako primjer i drugima da uz malo dobre volje i napora mogu nekome uljepšati barem jedan dan.


"Ovo mi je jedan od najdražih nastupa u karijeri. Ostao sam duže nego što je bilo planirano. Skoro sat i po sam im ispunjavao muzičke želje, a sebi nahranio dušu ovom posjetom. Njihova želja za životom me fascinirala. Ne mogu riječima dočarati koliko je bilo radosti i lijepe emocije, a pala je i poneka suza. Pjevali smo pjesme iz njihove mladosti koje su ih vratile u neka ljepša vremena. Neki su i zaplesali, drugi su pjevali. Dugo ću pamtiti ovaj nastup i lijepo druženje. Sve vrijeme uz štićenike centra bilo je i ljubazno osoblje koje im je bilo na usluzi i pazilo na njih", kazao je Murić.Štićenicima Gerontološkog centra pjevač je obećao da će vrlo brzo ponovo doći u posjetu.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...