Zlatan Zuhrić Zuhra
0

Nakon zatvora u Lepoglavi, obaramo rekord u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Glumački tandem Enis Bešlagić i Zlatan Zuhrić Zuhra, nakon Lepoglave, Korčule i Janje, priredit će urnebesnu komediju pod nazivom "Od E do Z“ 6. septembra u sarajevskom klubu Coloseum. Zlatan Zuhrić Zuhra, hrvatski showmen i glumac u razgovoru za naš portal otkrio je nove planove produkcijske kuće Non stop čiji suvlasnik je i sarajevski glumac Enis Bešlagić.

Možete li nam najprije reći nešto o predstavi "Od E do Z“?

Riječ je o našem autorskom djelu, komediji u kojoj dvojica propalih glumaca, zbog sitnih prekršaja, na jednu noć završe u zatvoru, te u njemu razmišljaju kako će preživjeti i obogatiti se, tako da kuju plan kako da opljačkaju banku. U komediji se pojavljuje i Carla del Ponte, bivša tužiteljica haškog suda u koju će se maskirati Enis.

Kakve su reakcije publike, nakon premijernog izvođenja predstave u Hrvatskoj?

Odlične. Predstava je izvedena u nekoliko hrvatskih gradova, a premijerno izvođenje u zatvoru u Lepoglavi imalo je rekordnu posjetu. Svi su uživali u predstavi, što je potvrdio i burni aplauz. Nadamo se da će tako biti i u Sarajevu, gdje očekujemo obaranje rekorda i dobar provod.

Šta nakon Sarajeva?

U planu imamo svašta. Održat ćemo mnogo predstava po BiH i Hrvatskoj. Ja i Enis organizaciju smo prepustili Elisu, koji brine gdje ćemo i kada ćemo nastupiti. Jedno je sigurno, nakon Sarajeva, idemo u Hrvatsku, pa ćemo vidjeti gdje onda i šta dalje.

"Od E do Z“ je vaš prvi zajednički projekt u okviru produkcijske kuće Non stop. Šta je slijedeće na redu?

Imamo mi svašta u planu. Nalete nama te neke super ideje, pa ćemo vidjeti šta će biti od svega toga. Ja u okviru produkcijske kuće namjeravam raditi jednu seriju, a Enis film, mada još uvijek ne mogu reći kada će se to desiti, ali bit će sigurno.

Dobro se snalazite za mikrofonom. Da li ste razmišljali o duetu sa Enisom?

To je dobra ideja. Morat ćemo nešto snimiti, jer smo nedavno na jednom festivalu zajedno otpjevali pjesmu "Motori“, himnu Hell’s Actors, motokluba čiji sam član, a tu je i Goran Navojec i Rene Bitorajac, dok su počasni članovi Ivo Gregurević i Enis Bešlagić koji odlično pjeva, pogotovo hitove Bijelog dugmeta. Ko zna možda se pojavimo i na Euroviziji, nikad se ne zna.