Kinđurijada 2010.
0

Nakinđurite se i trk na kreativni party

Sarajevo-x.com
Jedinstveno okupljanje koje je pokrenulo nekoliko kreativnih mladih ljudi u bh. gradovima i nazvalo ga Kinđurijada ove godine dobija sasvim novu dimenziju. U pet gradova Bosne i Hercegovine osim anti-fashion piste i poznatih kinđur DJ-a dolaze i specijalni gosti - plesna grupa UNIT-X iz Hrvatske, a najbolje "nakinđureni" imaju priliku da osvoje vrijedne nagrade.

Ove godine glavna nagrada za "najbolji kinđur Bosne i Hercegovine" je putovanje u Egipat za dvije osobe, koju je obezbjedio prijatelj projekta Relax Tours.

I ove godine moto partyja je "No kinđur - no ulaz!", a koncept manifestacije je takav da se težište baca na podsticanje kreativnosti tako da se svaka osoba izražava na svoj način, uz odgovarajuću odjeću, nakit, šminku, ponašanje, a sve u cilju optimizma i dobre zabave. Uz odličnu elektronsku muziku, poznate DJ-eve i opuštenu atmosferu svijet kinđura garantuje odličnu zabavu o kojoj se dugo priča i ostaje u sjećanju.

Za sve one koji to ne znaju, Kinđurijada se održava već šest godina. Prva Kinđurijada je bila privatni party na kojem je bilo 20-tak ljudi. Svake godine je bila sve posjećenija i selila se na veća mjesta, da bi prošle godine dostigla oko 1.500 posjetilaca u Domu mladih. Prošle godine je osim u Sarajevu Kinđurijada bila održana u Tuzli, Mostaru i Banja Luci, a u svim gradovima je bila odlično posjećena.

Kinđurijada će se 2010. održati u pet gradova Bosne i Hercegovine, a to su: Sarajevo, 5. juna u Domu mladih, Tuzla, 11. juna u Domu mladih Tuzla, Banja Luka, 17. juna u klubu Mistique, Mostar, 26. juna u klubu Alibaba - Pećina, te u Sanskom Mostu 9. jula u klubu Palazzio.

Slike i više informacija možete pogledati na web stranici www.kindjurijada.ba i Facebook grupi Kindjurijada.