Sarajevo Film Festival
1

Najiščekivanije regionalne serije u programu Pretpremijere Gala

E.S.H.
U sklopu ovogodišnjeg programa Pretpremijere Gala 25. Sarajevo Film Festivala, publici će biti predstavljeno pet serija koje željno iščekuju gledatelji širom regije i koje će se tek od jeseni naći na programima regionalnih TV kuća.

Svaku od njih odlikuje zanimljiva priča, sjajna glumačka podjela i visok nivo produkcije.

Riječ je o serijama "Besa", "Senke nad Balkanom 2", "Familija Markovski", "Grupa i jezero", koje će festivalska publika imati priliku ekskluzivno pogledati i susresti se s ekipama serija na festivalu u Sarajevu.

U programu Pretpremijere Gala publika će imati priliku vidjeti: od jednog od najpoznatijih britanskih scenarista Tonyja Jordana dolazi serija "Besa", nastala u koprodukciji Srbije i Velike Britanije.

Iz Srbije dolazi druga sezona "Senki nad Balkanom" Dragana Bjelogrlića, jedne od najboljih i najgledanijih serija na području bivše Jugoslavije. Prva sezona ove serije prikazana je pretpremijerno prije dvije godine na Sarajevo Film Festivalu, u istom programu.

U sklopu Pretpremijera Gala bit će predstavljena druga sezona serije "Familija Markovski", čija je prva sezona imala izuzetno veliku gledanost u Sjevernoj Makedoniji. Publika Festivala će također moći pogledati srpsku seriju "Grupa", u čijem su središtu dramatični životi tinejdžera i tinejdžerki, i slovenački napeti detektivski serijal "Jezero".

SFF