magazin
6

"Najbogatiji dječak" Instagrama završio u zatvoru zbog ukradenog mobitela

Klix.ba
Kalifornijski tinejdžer koji postao poznat na internetu kao "najbogatije dijete Instagrama" trenutno vodi vrlo miran način života nakon što je proveo sedam dana u zatvoru zbog toga što je prodao ukradeni iPhone putem interneta.

Osamnaestogodišnji Param Sharma privukao je pažnju korisnika društvenih mreža postavljajući fotografije na kojima drži velike svote novca, koristi ih kao pokrivač, drži veliki broj skupocjenih mobitela, prosipa kiselu vodu u wc šolju s kojom pere ruke i slično.

Sharma je osuđen na 90 dana zatvora, te je proveo sedam dana u Santa Rita zatvoru jer navodno nije mogao platiti kauciju od 30.000 američkih dolara. Policija je utvrdila da je telefon ukraden, a Sharma se tereti da je napravio prekršaj jer nije uložio napor da otkrije ko je pravi vlasnik telefona. Njegov advokat kazao je kako je Sharma prodavao telefon za druga koji nije bio u mogućnosti da izvrši prodaju sam.

Istakao je da je njegov klijent prva osoba u Californiji koja je osuđena na osnovu ove opskurne tužbe i da visina kaucije ne odgovora niskom nivou zločina. "Policija ga je znala i bila je nezadovoljna njegovim statusima na društvenim mrežama. Kaucija od 30.000 dolara nije u skladu s ovim optužbama", rekao je Sharmin advokat Andrew Shalaby za Buzzfeed.

Sharma je proveo i dio kazne u najstrožije čuvanom zatvoru.

"Bio je u bloku F, u najgorem odjelu. Neko ga je pokušao ubiti i zaista sam bio uznemiren", rekao je Shalaby. Nakon toga je prebačen u normalnu zatvorsku ćeliju. Nakon što je uložena žalba Sharmin je pušten na slobodu.