Početak zimske sezone
411

Na Vlašiću se odbrojavaju dani do najboljeg zimskog festivala "Šankanje 2019"

E. M.
Detalj s prošlogodišnjeg Šankanja
Za devet dana na Vlašiću počinje jedan od najboljih zimskih festivala u regionu - Šankanje 2019. Za sjajnu atmosferu na Main Stage-u Sol Azur arene će se pobrinuti Saša Kovačević, Aleksandra Prijović, Amel Ćurić, Rialda i mnogi drugi.

Obje večeri se nakon koncerta otvara fenomenalni Burn Stage u ambijentu arene, a nastupaju Divolly & Markward i Ryo. Organizatori poručuju da je posljednja faza priprema skoro završena.

Organizatori su istakli da su oduševljeni ovogodišnjom zainteresovanošću za festival i brzinom kojom su smještajni kapaciteti popunjeni na Vlašiću.

"Naravno da veliku ulogu u tome igra tradicija i fenomenalna iskustva desetina hiljada posjetilaca Šankanja kroz proteklih osam godina održavanja. Mnoge regionalne zvijezde su otvarale zimsku sezonu na Vlašiću i festival Šankanje, ali ova godina je zaista posebna. Saša Kovačević je muzičar zbog kojeg vjerni fanovi ispunjavaju arene i klubove do posljednjeg mjesta širom regije, a skoro cijeli nastup može sastaviti samo od hitova. Aleksandra Prijović je trenutno najtraženija pjevačica na našem govornom području sa potpuno rasprodatim koncertima proteklih nekoliko godina", kazali su organizatori te dodali:

"Amela Ćurića također ne trebamo puno predstavljati, s njim je zabava zagarantovana, a u posljednje vrijeme je izbacio mnoge hitove koji su na vrhu regionalnih top ljestvica. Veliko nam je zadovoljstvo što smo uspjeli spojiti ovakvu ekipu i pružiti svim posjetiocima dvije nevjerovatne večeri na jednoj od najljepših planina u Bosni i Hercegovini."

Kompanija Europrost je odlučila sponzorisati i "podići" atmosferu prve večeri kako to samo oni znaju, kada su koncerti Saše Kovačevića i Rialde. Naravno, Europrost se bavi projektovanjem i proizvodnjom liftova, baziranim na najnovijim dostignućima u saradnji sa renomiranim svjetskim proizvođačima na tržištu liftova.

Popularno Šankanje sadrži brojne aktivnosti za sve generacije, te posjetioci mogu uživati u dnevnim žurkama, Tylol Hot Igrama bez granica, podjeli paketića za najmlađe, a svakako i sportskim aktivnostima.

Od ove godine će gosti moći igrati igricu Tylol Hot Hunter Challange na svojim mobilnim uređajima tokom cijelog festivala. Svi oni koji budu "hvatali" Tylol Hot šolje i kesice po planini, imaju priliku da osvoje vrijedne nagrade.

Službeno otvorenje zimske sezone na Vlašiću će ove godine sadržavati i ceremoniju dodjela nagrada najboljima u turizmu, poručili su iz Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona koja je zajedno sa Vladom SBK partner cijelog projekta.

Partneri projekta: Coca Cola, Olimpija, Coke Energy, Heineken, Smirnoff, Johnnie Walker, Vlada SBK

Sponzori projekta: Euro Prost, Tylol Hot, Nescafe, Asa osiguranje, Vispak, Lutrija BiH, BH Pošta, Sberbank, Almy, Orman, ABA Travnik, Planjax, Općina Travnik.

Medijski sponzori: Antena, Dnevni Avaz, Face TV, Klix, Lucido i RSG.

Ulaznice za koncerte svi zainteresovani mogu kupiti na Vlašiću 20.decembra 2019. godine, a više informacija potražite u poslovnicama agencije Sol Azur & Buena Vista ili na broj 033 550 540.