Mjesec zabave
77

Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu počela "Ledena čarolija"

Klix.ba
(Foto: Kemal Softić/Klix.ba)
U vatromet, zabavni program i mlade talente zvanično je otvorena manifestacija "Ledena čarolija" kojom je na Vilsonovom šetalištu započeo mjesec čiste zabave.

Na otvorenoj sceni na Vilsonovom šetalištu i na samom klizalištu posjetitelji su imali priliku poslušati izvedbe Tarika Tanovića i Ane Marije Vasiljević, članova Instituta za muziku, teatar i multimediju.

"Ledenu čaroliju smo napravili kako bi, prije svega, obogatili sadržaj i ponudu Vilsonovog šetališta u ovom zimskom periodu, kao i da u vrijeme zimskog raspusta omogućimo djeci sportske aktivnosti, korištenje ledene plohe i drugih sadržaja manifestacije" kazao je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

Naveo je da je prošle godine manifestaciju posjetilo više od 30.000 građana, ledenu plohu je svakodnevno koristilo više od 500 klizača, a 350 najmlađih je završilo besplatnu školu klizanja. Ove godine je ledena ploha proširena.

"To znači da ova manifestacija ima smisao i značaj i uvrštena je s pravom u kalendar manifestacija Općine Novo Sarajevo", kazao je Koldžo.

"Ledena čarolija" ove godine, osim besplatnog klizališta, škole klizanja, DJ stagea i Food cornera sadrži i Čarobni gradić kojeg čine "čarobne kućice" i igraonica u kojoj će mališani svakodnevno imati priliku da se druže, igraju i uče.

Posebne radionice bit će organizovane vikendima od 12 i 14 sati.

Ovaj projekt će uljepšati turističku ponudu grada i oživjeti Vilsonovo šetalište i tokom zimskih dana. Manifestacija "Ledena čarolija" će biti otvorena do 27. januara naredne godine, a svi sadržaji su besplatni.