magazin
31

Na Sarajevo Holiday Marketu sedmica društveno korisnih aktivnosti

Klix.ba
Posljednja sedmica u 2017. godini na Coca – Cola Sarajevo Holiday Marketu je prošla u znaku realizacije brojnih društveno korisnih aktivnosti.

Na humanitarnoj modnoj reviji u organizaciji modne agencije NovamaS prikupljeno je više od 1.000 KM za nastavak liječenja djevojčice Dalal Omerović, dok je kompanija Jaffa donirala 2.000 jumbo Jaffa Udruženju Pomozi.ba, koje će te poklon-pakete distribuirati djeci na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

U cilju njegovanja što boljih komšijskih odnosa, Coca-Cola Sarajevo Holiday Market donirao je oko 150 paketića djeci policajaca, pripadnika Druge policijske uprave u Sarajevu, čije se sjedište nalazi na Marijin Dvoru, svega nekoliko stotina metara od parka Hastahana.

A u saradnji sa svojim sponzorima – kompanijama Coca-Cola i Perutnina Ptuj BH, te dogovoru sa Gradom Sarajevom, koji je suorganizator Marketa iglavni organizator trodnevne proslave Nove godine na otvorenom, Coca - Cola Sarajevo Holiday Market obezbijedio je hot dogove i napitke za oko 650 učesnika u osiguranju centralne proslave Nove godine u Sarajevu.

Coca – Cola Sarajevo Holiday Market će i u narednom periodu poduzimati aktivnosti koje su od koristi široj društvenoj zajednici, a od kojih je najznačajnija ona što će se desiti na završnoj večeri Marketa, kada će u PAN Winter Pubu biti održan sada već tradicionalni Klix.ba Humanitarni Party.

Tom prilikom će sva zarada od hrane i pića, kao i dobrotvorni prilozi posjetitelja biti donirani u humanitarne svrhe.

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market dešava se od 06. decembra 2017. do 13. januara 2018. godine u parku Hastahana – prof.dr. Nijaza Durakovića na Marijin Dvoru u Sarajevu.