25. SFF
69

Na piću dobrodošlice brojne javne ličnosti, svečano na festivalskom trgu

E.S.H.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Pred ceremoniju svečanog otvaranja 25. Sarajevo Film Festivala na terasi kod Narodnog pozorišta Sarajevo i ove godine je upriličen tradicionalni prijem za goste. Brojne ličnosti iz javnog života BiH te poznate zvanice iz regije opustili su se uz piće dobrodošlice prije formalnog početka Festivala.

"Od SFF-a se uvijek očekuje više i što je najbolje od svega od njega zaista svake godine dobijemo više. Dvadeset i pet godina, četvrt vijeka nije malo. Ovaj festival mnogo je uticao na razvoh bh. kinematografije i siguran sam da će to činiti i u budućnosti", kazao je ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić.

Forto je kazao kako Sarajevo Film Festival, Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu stavlja u centar svijeta.

"Oduvijek osjećam da je ovaj festival moj jer sam filmofil. Generalno mislim da je Festival trenutak u kojem je Sarajevo i BiH na mapi svijeta. Sve što uložimo u ovaj festival vraća se višestruko i zbog toga ću ga uvijek podržavati", kazao je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto koji je sa suprugom došao na otvaranje festivala.

Predsjednik Naroda i pravde, Elmedin Konaković kazao je kako neće stići pogledati sve filmove ali da je impresioniram nastavkom kvalitete Sarajevo Film Festivala.

"Ovaj festival je svake godine sve bolji i bolji. Na granici je nemogućeg ono što Miro Purivatra i njegova ekipa rade, na ovako visokom nivou u ovom dijelu Evrope. Ovakav festival zaslužuje sve moguće nagrade i zahvale u ime nas i svih građana KS", kazao je Konaković.

Ko je sve stigao na ovogodišnji prijem uoči početka 25. Sarajevo Film Festivala pogledajte u fotogaleriji.

SFF