{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na manifestaciji "Ljeto u parku - Hastahana" Ploče 2 pobijedile na turniru u boćanju

10.9.2018. u 14:44
68
4
Na manifestaciji "Ljeto u parku - Hastahana" Ploče 2 pobijedile na turniru u boćanju
68
 
U sklopu manifestacije Ljeto u parku – Hastahana, koja se u ovom sarajevskom parku održava od 15. juna do 15. septembra, proteklog vikenda je održana fešta Sarajevska fjera, u sklopu koje je centralni događaj bio Prvi memorijalni amaterski turnir u boćanju Marinko Musa.
U završnici turnira, koji se igrao na novoizgrađenom Sinkro boćalištu, učestvovalo je 16 ekipa iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.Prvo mjesto osvojila je ekipa Ploče 2 iz Ploča u Hrvatskoj, drugo mjesto pripalo je ženskoj ekipi Zaove iz Sarajeva, treća je bila ekipa Ploče 1 iz Ploča, dok je četvrto mjesto zauzela ekipa Povlja iz istoimenog grada na otoku Braču.Sarajevska fjera donijela je i trodnevno druženje uz „riblji roštilj“ i najljepše dalmatinske pjesme u izvedbi B banda sa otoka Brača, koji je u petak i subotu uvečer zabavljao publiku u Carlsberg Beer Gardenu.

U subotu 8. septembra u parku Hastahana održan je i skup biciklista BMX Jam Sarajevo, na kojem je svoje vještine demonstriralo 30 takmičara.U takmičenju balansa na biciklu pobijedio je Enhar Hodžić, Tarik Ramić je nagrađen zbog najboljeg pada, dok je trofej za vozača dana dobio Nedim Dervišević.Manifestaciju Ljeto u parku – Hastahana, pod sloganom 92 dana zabave za sve generacije u srcu Sarajeva, po prvi put ove godine organizuje Konzorcij za razvoj destinacije Sarajevo uz podršku Općine Centar Sarajevo i brojnih sponzora i prijatelja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: