Još pet dana
68

Na manifestaciji "Ljeto u parku - Hastahana" Ploče 2 pobijedile na turniru u boćanju

Klix.ba
U sklopu manifestacije Ljeto u parku – Hastahana, koja se u ovom sarajevskom parku održava od 15. juna do 15. septembra, proteklog vikenda je održana fešta Sarajevska fjera, u sklopu koje je centralni događaj bio Prvi memorijalni amaterski turnir u boćanju Marinko Musa.

U završnici turnira, koji se igrao na novoizgrađenom Sinkro boćalištu, učestvovalo je 16 ekipa iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Ploče 2 iz Ploča u Hrvatskoj, drugo mjesto pripalo je ženskoj ekipi Zaove iz Sarajeva, treća je bila ekipa Ploče 1 iz Ploča, dok je četvrto mjesto zauzela ekipa Povlja iz istoimenog grada na otoku Braču.

Sarajevska fjera donijela je i trodnevno druženje uz „riblji roštilj“ i najljepše dalmatinske pjesme u izvedbi B banda sa otoka Brača, koji je u petak i subotu uvečer zabavljao publiku u Carlsberg Beer Gardenu.

U subotu 8. septembra u parku Hastahana održan je i skup biciklista BMX Jam Sarajevo, na kojem je svoje vještine demonstriralo 30 takmičara.

U takmičenju balansa na biciklu pobijedio je Enhar Hodžić, Tarik Ramić je nagrađen zbog najboljeg pada, dok je trofej za vozača dana dobio Nedim Dervišević.

Manifestaciju Ljeto u parku – Hastahana, pod sloganom 92 dana zabave za sve generacije u srcu Sarajeva, po prvi put ove godine organizuje Konzorcij za razvoj destinacije Sarajevo uz podršku Općine Centar Sarajevo i brojnih sponzora i prijatelja.