Izvrsna ponuda
134

Na Holiday marketu u Sarajevu zabava zagarantirana za sve generacije

Piše: Selma H.
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Ovogodišnji Sarajevo Holiday market koji je otvoren 5. decembra u parku Hastahana nudi niz interesantnih sadržaja za sve generacije. Osim toga nudi i široku ponudu proizvoda koji se nalaze u drvenim kućicama koje su napravljene po uzoru na one u evropskim gradovima.

U kućicama se mogu naći prehrambeni proizvodi, rekviziti, suveniri, odjeća a posjetitelji marketa kažu da nikad nije bila bolja ponuda u glavnom gradu BiH.

Ponuda je šarenolika i svaki od posjetitelja ovdje može pronaći nešto za sebe. Ono što je specifično je i veliki izbor prirodne kozmetike. U kućici Nisar Natural možete pronaći od prirodnih sapuna do prirodnih pasti za izbjeljivanje zuba a cijene su i više nego povoljne.

"Svi posjetitelji Holiday marketa mogu kupiti prirodnu kozmetiku na našem štandu. Do sada se najviše prodaju dezodoransi, prirodni sapuni za tijelo i lice. Drugi program našeg štanda su ručno rađene lutkice i torbice u obliku životinja koje su inače i najprodavanije", rekla je Nina Muratović iz Nisar kućice.

Na ovom štandu mogu se kupiti i magneti "Da valja" koji su prepoznatljivi po svom neobičnom dizajnom.

Ponuda za sve generacije

Osim toga na Marketu možete kupiti i unikatni nakit Sanje Jovanović. Svaki predmet izrađen je ručno, u prepoznatljivom boho-stilu, sa etno i afro motivima. Materijali koje koristi su uglavnom prirodni: filcovana vuna, špaga, drvo i glina.

Važno je napomenuti da sve što vidite u ovoj kućici možete naručiti da Vam se izradi po želji, u drugoj boji, obliku ili veličini, sa drugačijim motivom.

"U ponudi imamo od nakita pa do slika. Posjetitelji najčešće kupuju nakit, dok djeca vole magnete. Cijene se kreću od 5 KM do 50KM", rekla je prodavačica na ovom štandu.

Na Marketu možete naći i fan kućice dva sarajevska fudbalska kluba "Željezničar" i "Sarajevo". Ova dva kluba u ponudi imaju od suvenira do dresova, a Željezničar u ponudi ima i dugoočekivanu baby kolekciju.

"U našoj kolekciji možete pronaći majice, novu oficijelnu kolekciju dresova, majica, polo majica, kapa i ostalih akrtikala. Imamo dukserice, šalove, kape a napokon imamo i baby kolekciju. Kupci najviše kupuju zimske kape i šalove, najnovije su nam u ponudi majice dugih rukava", rekla je Martina Vrgoč iz fan kućice FK Željezničar.

Ono što je najspecifičnije u ponudi Holiday marketa jeste štand kompanije CHB koji upošljava osobe sa invaliditetom. Na ovom štandu možete kupiti svijeće s porukom čija je cijena simboličnih pet maraka a njihovom kupovinom direktno pomažete zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Poruke koje su na svijećama su ljubavne, porodične a možete napisati koju poruku želite i CHB će vam je izraditi.

"Prva svijeća s porukom je proizvodena trećeg decembra na Dan osoba sa invaliditetom. Mi imamo svoju malu fabriku gdje ih proizvodimo i tu imamo 20 uposlenih osoba sa invaliditetom koji neumorno rade na izradi svijeća s porukom. Pored standardnih svijeća moguće su i specijalne narudžbe sa dizajnom i porukama po vašoj želji i za sve vrste događaja kao što su svadbe, djevojačke večeri, rođendani i slično", kazala nam je Ajla Huseinović uposlenica kompanije CHB.

Za sve one kojima je zdrav život prvi izbor Beejapa je pripremila pravu poslasticu. Ovaj proizvođač meda iz Sanskog Mosta jedan je od najkvalitenijih u našoj zemlji ali i u svijetu. Na ovom štandu možete pronaći male teglice meda od 150 gr koje koštaju 5 KM, 250 gr 8 KM i velike tegle od 900 gr 22 i 23 KM. Uskoro bi mogli imati i med od kadulje i vrijeska.

"Naš med je jedini brendirani na svjetskom tržištu a najtraženiji nam je med šuma koji je veoma taman i specifičnog je ukusa i to je jedini med u kojem se nalazi nektar od četinarskih vrsta drveća. Imamo i med od kestena koji je koristan za razne vrste bolesti i čuva organe i imunološki sistem. Tu je i matična mliječ, sirupi imunis i borovit jer podižu imunitet u ovim hladnim danima", rekla je Selma Vejzović sa štanda Beejapa.

Na štandu Vinil najviše se okupljaju mlađe generacije iako u doba kada su se slušale ploče mnogi od njih nisu bili ni rođeni. Na ovom štandu možete naći razne ploče iz šezdesetih i sedamdesetih godina.

"Kod nas možete naći ploče od Jimija Hendrixa do Led Zeppelina. Imamo i raznoraznih singlica. Ono što je zanimljivo jeste da se mlađa raja najviše zanima za ploče, hipsteri to sada furaju. Cijene su pristupačne, imate ploče od 2 KM pa do 20 maraka", rekao je Dario Matić.

Jedna od takvih je i Ana Milijević koja je na ovom štandu kupila nekoliko ploča.

"Divno je na Holiday marketu. Ono što je mala zamjerka je što nije malo drugačije nego prošle godine, ali je jako lijep i ima taj novogodišnji duh. Lijepo je što je namjenjen za sve životne dobi pa imate stvari koje su interesantne za djecu i za one nešto malo starije."

Mnogo zabavnog sadržaja za djecu

Na Marketu je ove godine postavljen i nikad veći Luna park Bolero sa autićima, vrtuljkom, vozićem, helikopterima i kišobranima.

"Ima jako puno zabavnog sadržaja za djecu. Prelijepo je. Ja sam dovela unučiće. I njima kao djeci se sve sviđa od ledene plohe do igrališta. Danas smo ovdje proveli nekoliko sati i nije im dosadilo", rekla je jedna od posjetiteljica Holiday marketa Ramiza Marevac.

Na ovogodišnjem Holiday marketu postavljeno je Jaffa klizalište koje će tokom januara u vrijeme zimskog raspusta zahvaljujući podršci Općine Centar biti besplatno za sve.

"Mi smo došli iz Španije. Volim se klizati na ledu i ovdje mi je jako lijepo. Drago mi je da sam ovdje", rekla je Alma del Sijerčić.

Za najmlađe je tokom dana otvorena i igraonica Argeta Junior Play House, gdje se najmlađi druže, igraju i uče, a tu je i Slatka kuća s novogodišnjim kolačićima, medenjacima i lizalima.