Ispred Vječne vatre
2k

Zvuci klasične, pop i filmske muzike uljepšali zimsku noć u Sarajevu

L. K.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Zagrijavanje za sutrašnji spektakularni javni doček Nove godine u Sarajevu, pod sloganom "Sarajevo 2020 - novogodišnji centar regije", počelo je večeras uspješnim koncertom orkestra Pop klasik pod dirigentskom palicom profesora Ognjena Bomoštara.

Ovaj orkestar je na pozornici ispred Vječne vatre izveo najpoznatija djela klasične, pop i filmske muzike.

Raznovrstan program, koji je ponudio za svakog ponešto, ponudio je poznate kompozicije iz opera Carmen i Vesela udovica, Mađarski ples, pa sve do modernih numera Gangnam Style, Game of Thrones, valcera, sambe, tanga, kao i bezvremenske pjesme "Zvončići" i čuvenog Radetzky marša. Posebnu radost publici je donijela poznata numera "Sarajevo, ljubavi moja" koja je razgalila srca i unijela toplinu u ovu hladnu decembarsku večer.

Prisutne je sa pozornice pozdravio i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

"Siguran sam da je ovo jedan dobar početak prazničnih dana i da ćemo naredna tri dana uživati u slavlju. Želim da vam kažem da sam sretan što sam dio ove ideje i da je ovo četvrta godina zaredom da se ova tradicija nastavlja, ali i da će se nadam da će se nastaviti i narednih godina", kratko je rekao Skaka okupljenima.

Orkestru Pop klasik ispred Vječne vatre pridružili su se operni solisti Aida Čorbadžić i Amir Saračević, te naša muzička diva Jasna Gospić, izvedbom nekoliko svojih neprolaznih hitova.

Ovim 70-minutnim koncertom je otvoreno novogodišnje slavlje u glavnom gradu BiH koje će biti nastavljeno sutra uz Željka Joksimovića i Ilmu Karahmet, a zaključeno 1. januara uz kultni bend Zabranjeno pušenje.