Road To Moondance
43

Zvuci Berlina u Sarajevu: Oliver Deutschmann 18. novembra u Mikser Houseu

Klix.ba
Vodeći regionalni underground techno festival organizira promotivnu turneju "Road To Moondance" koja počinje 18. novembra u sarajevskom Mikser Houseu.

Tom prilikom ekipa Moondancea pobrinula se da prvi put u BiH ugosti jednog on najboljih njemačkih DJ-eva Olivera Deutschmanna ili dijete Berghaina, kako mu mnogi tepaju.

Zvijezdi večeri podršku će dati naše sve poznatije ime u svijetu techna Forest People, Skeptik aka Pero FullHouse iz Hrvatske, pokretač i vlasnik Moondance Festivala te Borgie, domaćin koji se svojom produkcijom okreće svijetu.

Najsretniji posjetioci imat će priliku da osvoje trodnevne ulaznice za MOONDANCE festival te ploču Moondance Records.

Oliver Deutschmann je jedan od najplodnijih berlinskih techno artista koji svojim energičnim setovima nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Dugogodišnji rezident Berghaina izdaje za neke od najcjenjenijih etiketa plesne elektronike - od kultne Soma Records, preko Slim Audio, Mobilee pa do mega poznate Dixonove Innervisions etikete. Podsjećamo da je ovo njegov prvi nastup u BiH.

Forest People (Planet Rhythm, Tic Tac Toe /BiH) je producent i DJ iz Prnjavora koji je dokazao da se dobrim idejama i upornim radom može ostvariti uspjeh i ako dolaziš iz manjih sredina. U samo nekoliko godina svojom produkcijom koju izdaje na vodećim techno etiketama pod imenima Forest People i Oleka kao i jedinstvenim DJ nastupom u kojima pušta samo svoje stvari nametnuo se techno svijetu kao jedan od talentovanijih mlađih artista. To mu je omogućilo brojne nastupe u vodećim evropskim klubovima. Od 2014. Forest je rezidentni DJ Moondance Festivala.

Skeptik aka Pero FullHouse (Moondance /Split) je relativno novi techno alias hrvatskog DJ-a, promotera, organizatora i vlasnika etikete - Pere FullHousea. Nakon 25 godina, preko 1500 nastupa, 300 organiziranih događaja i festivala kojima je aktivno stvarao hrvatsku scenu, Pero je odlučio pokrenuti projekt Skeptik baziran na mračnom, subverzivnom, apstraktnom i hipnotičkom technu. Pokretač je i vlasnik vodećeg techno festivala u Hrvatskoj, Moondance festivala, koji je odavno izašao iz lokalnih granica. Također je vlasnik i Moondance recordsa koji se već svojim drugim izdanjem našao kao ploča mjeseca u prestižnom DJ Magu.

Borgie (Adriatiko, Oscilator /Sarajevo) je drugi predstavnik BiH i ime je koje je dobro poznato lokalnoj, ali i regionalnoj sceni. Tehničar, Dj & Producent, Borgie osnivač je dvije sarajevske elektro, techno, eksperimentalne etikete Adriatiko Recordings i Psihometron. Izdao je i za Oscilator, Electronic Emergencies, Crobot Muzik, Decoded...