Zvonko Bogdan potvrdio zašto je kralj tambure

S
Piše: V. T./Sarajevo-x.com
17.9.2011. u 07:55
0
0
Zvonko Bogdan potvrdio zašto je kralj tambure
0
1/7 Foto: G.Kec/Sarajevo-x.com
2/7 Foto: G.Kec/Sarajevo-x.com
3/7 Foto: G.Kec/Sarajevo-x.com
4/7 Foto: G.Kec/Sarajevo-x.com
5/7 Foto: G.Kec/Sarajevo-x.com
6/7 Foto: G.Kec/Sarajevo-x.com
7/7 Foto: G.Kec/Sarajevo-x.com
Doajen starogradske muzike Zvonko Bogdan održao je u petak navečer u prostoru banjalučkog vodenog parka “Akvani” koncert za pamćenje, kojem je prisustvovalo nekoliko hiljada ljubitelja tamburaške muzike svih starosnih dobi.
Koncert u Banjoj Luci održan je u sklopu muzička manifestacija “Tamburica fest Deronje”, a prije Bogdanovog nastupa na bini su se pojavili Gradski tamburaški orkestar Banja Luka, “Romansa” iz Novog Sada, “Požeški tamburaški orkestar” iz Slavonske Požege i orkestar Neše Jovanovića, koji je ove godine bio najbolji kafanski orkestar Tamburica festa u Deronjama.

Nakon njih, na bini se pojavila legenda panonske šansone Zvonko Bogdan koji je svoj koncert počeo pjesmom "Na te mislim", a nastavio dobro poznatim hitovima kao što su pjesme "U tom Somboru", "Ej salaši na severu Bačke", "Fijaker stari", "Govori se da me varaš", "Kad sam bio mlađan lovac", "Moja mala nema mane", "Zaustavite Dunav", "Ko te ima taj te nama" i mnoge druge melodije, bez kojih je teško zamisliti bilo koju feštu starograske muzike.

Sinoćnjim koncertom u Banjoj Luci, koji je završen oko ponoći, Zvonko Bogdan još jednom je potvrdio da je s pravom nazvan kraljem tamburaške muzike i živom legendom panonske šansone.

Svjetski festival tamburaške muzike "Tamburica fest" održava se svake godine početkom jula u selu Deronje u Vojvodini, a zahvaljujći dobroj saradnji Gradskog tamburaškog orkestra Banja Luka sa organizatorima, najbolji orkestri sa ovog festivala krajem ljeta nastupaju i u gradu na Vrbasu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: