{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Zvonko Bogdan izmamio uzdahe, suze i aplauze

S
Piše: D. Brkić/Sarajevo-x.com
10.3.2012. u 09:55
0
6
Zvonko Bogdan izmamio uzdahe, suze i aplauze
0
Legendarni interpretatori panonskih šansona Zvonko Bogdan i veliki tamburaški orkestar RTV Vojvodine, u petak uvečer održali su koncert za pamćenje u Bosanskom – kulturnom centru u Tuzli. Sala je bila dupke puna, a svaka otpjevana Bogdanova pjesma mamila je gromki aplauz svih prisutnih.
Iako je nekoliko decenija na sceni, Zvonko Bogdan je tek prvi put pjevao u Tuzli što je, kako je rekao, za njega veliko zadovoljstvo.

“Prolazio sam nekoliko puta kroz Tuzlu, ali nikad nisam pjevao. Večeras sam ovdje i to mi pričinjava čast. Zajedno sa mnom je veliki tamburaški orkestar koji me decenijama prati”, kazao je tokom koncerta Zvonko Bogdan.

Nekoliko stotina Tuzlaka uživalo je u Bogdanovim izvedbama, a on je prošetao kroz muzičku oblast koju je nazvao Panonija. Bogdan je rekao publici kako će ih s tim pjesmama vratiti nekoliko vijekova unatrag kako bi vidjeli da je i tada bilo zaljubljenih, radosti i suza…

Poslije cjelovečernjeg muziciranja Bogdan je ispraćen onako kako je i dočekan i kako zaslužuje. Ovacijama i aplauzom. Naredni koncert u BKC-u je 31. marta kada dolazi Masimo Savić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: