Koncert u BKC-u u Tuzli
0

Zvonko Bogdan izmamio uzdahe, suze i aplauze

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Legendarni interpretatori panonskih šansona Zvonko Bogdan i veliki tamburaški orkestar RTV Vojvodine, u petak uvečer održali su koncert za pamćenje u Bosanskom – kulturnom centru u Tuzli. Sala je bila dupke puna, a svaka otpjevana Bogdanova pjesma mamila je gromki aplauz svih prisutnih.

Iako je nekoliko decenija na sceni, Zvonko Bogdan je tek prvi put pjevao u Tuzli što je, kako je rekao, za njega veliko zadovoljstvo.

“Prolazio sam nekoliko puta kroz Tuzlu, ali nikad nisam pjevao. Večeras sam ovdje i to mi pričinjava čast. Zajedno sa mnom je veliki tamburaški orkestar koji me decenijama prati”, kazao je tokom koncerta Zvonko Bogdan.

Nekoliko stotina Tuzlaka uživalo je u Bogdanovim izvedbama, a on je prošetao kroz muzičku oblast koju je nazvao Panonija. Bogdan je rekao publici kako će ih s tim pjesmama vratiti nekoliko vijekova unatrag kako bi vidjeli da je i tada bilo zaljubljenih, radosti i suza…

Poslije cjelovečernjeg muziciranja Bogdan je ispraćen onako kako je i dočekan i kako zaslužuje. Ovacijama i aplauzom. Naredni koncert u BKC-u je 31. marta kada dolazi Masimo Savić.

Vezani članci