|

Ne propustite Zoster i Polaroid Trip večeras u Domu mladih

Ne propustite Zoster i Polaroid Trip večeras u Domu mladih
32
Klix.ba
10.5.2013. u 10:39
1
komentara
32

dijeljenja
Ne propustite Zoster i Polaroid Trip večeras u Domu mladih Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Na šestom koncertu u okviru Muzičke scene Kaktus, koji će biti održan večeras u amfiteatru Doma mladih, nastupit će poznati mostarski bend Zoster i sarajevski sastav Polaroid Trip. Ulaznice za ovaj događaj, koji počinje u 20 sati i 30 minuta, koštat će 10 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.
Mostarski bend Zoster nastao je 2000. godine. Demo album su snimili u februaru 2004. godine, te postali hit na lokalnim radio stanicama. Nakon prvog albuma, postali su miljenici kako bosanskohercegovačke, tako i publike u regionu, zahvaljujući muzičkom stilu koji je prozvan bh. reggeaom. Dosad su izdali tri albuma – Ojužilo (2005), Festival budala (2007) i Imači kada (2011).

Bend Polaroid Trip nastao je u maju 2010. godine, a ubrzo nakon toga počinju sa snimanjem prvih pjesama. Težnja benda je da stvara pjesme sa specifičnim balansom melodije, osjećaja i energije umotanih u moderni zvuk i ritam. Bend je pobjednik takmičenja demo bendova Jaeger Music Night 2011, i trenutno priprema svoj prvi album.

Polaroid Trip Polaroid Trip


Podsjećanja radi, projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

Nakon bendova Zoster i Polaroid Trip, u maju će uslijediti nastupi izvođača Sikter, Killing Jazz Hard Core Baby, Kontra DJs...

Sponzori projekta Muzička scena Kaktus su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jaegermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo, Klix.ba i Sarajevo Navigator.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...