Koncert
0

Zoster u subotu u Coloseumu

Sarajevo-x.com
U subotu 04.10.2008. godine u Coloseum clubu u Sarajevu, sa početkom u 22:00 sata biće održan koncert mlade bh. grupe Zoster.

Grupa Zoster nastaje 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića, kao potreba da se nešto kaže. Njima su se nakon godinu dana pridružili bubnjar Goran Rebac i pjevačica Marijana Pejić, i njih četvoro čine okosnicu benda. Sa svakim nastupom mijenjaju ime benda: „Zmajevi", „Flomasteri"...

Naziv Zoster nastaje nakon što je Mario prebolovao herpes zoster, a dijagnozu mu je uspostavio veliki fan grupe, izvjesni dr Miško. Herpes zoster je virus koji živi u ljudskom tijelu, a prilikom pada imuniteta, manifestuje se na površini kože u vidu osipa, koji se vremenom širi, najčešće preko ramena i oko pasa. Grupa Zoster je nastala kao posljedica pada imuniteta društva i kao potreba da se nešto kaže.

Do sada je Zoster izdao dva studijska albuma: ¨Ojužilo¨ i ¨Festival budala¨, održao nebrojeno mnogo koncerata u BiH i inostranstvu, te sigurno spada u red najpopularnijih bendova regiona.