Muzička senzacija
14

Zoster stiže u sarajevski Aquarius Vils, najavljuje vrhunsku svirku uz velike hitove

Klix.ba
Zoster, bh. muzička senzacija i jedan od najboljih bendova s naših prostora, u petak 30. novembra, stiže u sarajevski Aquarius Vils gdje će prirediti vrhunsku svirku uz velike hitove koji se rado pjevaju.

Zoster je bh. grupa iz Mostara koja je osnovana 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića. Njima su se nakon godinu dana pridružili bubnjar Goran Rebac i pjevačica Marijana Pejić. Njih četvero čine okosnicu grupe, a do sada su snimili četiri studijska albuma. Naziv Zoster nastao je nakon što je Mario prebolovao herpes zoster, a dijagnozu mu je očitovao veliki fan grupe, izvjesni Dr. Miško. Zoster je nastao kao posljedica pada imuniteta društva i kao potreba da se nešto kaže i učini.

Članovi Zostera smatraju da je reggae muzika prikladna za ova trusna područja u kojima je doza agresivnosti čak i u muzici previše. Grupa stoga prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, ljubavi, a ponekad i edukacije.

Kada je pjevačica napustila grupu, Mario je postao glavni vokal. Zoster prvi put ulazi u studio 2003. godina kada snima single "Majko Jamajko". Nakon određenog vremena Dražen Planinić napušta bend i kreće u drugačije životne avanture, a njegovo mjesto u bendu zauzima saksofonista Boris Gutić, koji je bio gost na albumu "Ojužilo". Ista ekipa i danas je osnovna postava Zostera.

Živa svirka Zostera je nešto najbolje što dolazi sa ovih prostora. Ne možete ostati ravnodušni i potrebno ju je doživjeti iz prve ruke, a nakon toga definitivno postajete fan grupe.

Karte se mogu nabaviti putem online servisa Kupikartu.ba i direktno u Aquarius Vilsu.