Dan Evrope
33

Zoster priredio odličnu svirku ispred BBI Centra u Sarajevu

Piše: El. B.
(Foto: Klix.ba)
EU info centar organizirao je zajedničku proslavu Dana Evrope besplatnim koncertom mostarske rock grupe Zoster. Na platou ispred BBI Centra u Sarajevu okupilo se nekoliko stotina građana koji su se sjajno zabavili i uživali u dobroj muzici.

Ni ovog puta Sarajlije nisu ostale ravnodušne na neobični, psihodelični rock zvuk Zostera. Mario i ekipa su pjevajući o prijateljstvu, ljubavi, kriminalu, prolaznosti života i o životu uopće zagrijali srca Sarajlija koje su poželjele čuti stare, ali i nove pjesme Zostera.

Sjajna atmosfera i pozitivna energija vladala je od početka do kraja koncerta na otvorenom u centru glavnog grada BiH. Na ovaj način je u srcu BiH proslavljeno evropsko zajedništvo.

Iz EU info centra podsjećaju da se Dan Evrope slavi 9. maja svake godine povodom godišnjice historijske Šumanove deklaracije koja je postavila osnovne temelje na kojima je izgrađena EU. To je i prilika da se slave dostignuća EU - trajni mir, ekonomska saradnja i kretanje bez granica. Dodaju i kako Europska unija ove godine slavi značajne godišnjice: 60 godina od potpisivanja Ugovora iz Rima, koji su postavili temelje ujedinjene Europe kakvu mi danas poznajemo i 30 godina postojanja Erasmus programa u oblasti obrazovanja.