Zakazani nastupi
0

Zoster počinje 2024. koncertima u Beču i Pragu

I. S.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Zoster će 2024. godinu započeti gostovanjem u Beču i Pragu, dok ovu godinu završava s velikim izgledima da album "Najgori" bude proglašen jednim od najboljih u 2023.

Potražnja za njihovim koncertima, koji su uvijek popunjeni do posljednjeg mjesta, raste nevjerovatnom brzinom, a atmosfera na njima je jedna od onih koja će se dugo pamtiti i koja vas vuče da posjetite svaki sljedeći koncert.

Zoster će na turneju krenuti 12. januara 2024. godine, kada će od 20 sati nastupiti u Beču. Ulaznice su u prodaji u klubu po cijeni od 35 eura, dok će na dan koncerta biti 40 eura. Ulaznice za koncert Zostera u prestižnom klubu Szene možete kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:

  • Pitawerk, Mariahilfer Str. 147, 1150

  • Cafe Talisman, Liebhartsgasse 49, 1160

  • Cafe Zeit, Laudongasse ecke Lederergase 22, 1080

  • Buchhandlung MI, Burggasse 84, 1070

  • Magazza Deli, Mariahilfer Str. 149, 1150

  • online putem web stranice oeticket.com

Već sljedećeg dana, 13. januara, stižu u Prag i nastupit će u Futurum Music Baru (Zborovská 82/7, 150 00 Praha 5-Smíchov). Ulaznice za ovaj događaj se mogu kupiti u klubu po cijeni od 590 kruna, a na dan događaja na ulazu će biti 620 kruna.

Zoster je osnovan 2000. godine i iza sebe ima brojne festivale i samostalne koncerte širom regiona i Evrope. Tokom svih ovih godina, plijeni kombinacijom pop i reggae muzike i specifičnim scenskim nastupom frontmena Marija Knezovića. Izdali su pet studijskih albuma, a posljednji, "Najgori", je album koji donosi priču koja se lako može pretvoriti u film. Publika je prvo prihvatila sve nove pjesme i pjevala ih horski na svakom svom nastupu, kao i stare hitove "Volio sam te", "Imači kada", "Bezbolnim palicama", "Budi svoj" i mnoge druge.

Atmosfera koju stvaraju na koncertima je jedinstvena, bend i publika postaju jedno i svaki minut je nedovoljan jer publika uvijek želi još i više.

Trenutnu postavu grupe čine Mario Knezović - vokal, Silvije Nuić - gitara, Adis Sirbubalo - klavijature, Nikola Galić - bas, Anes Beglerbegović - bubnjevi i Borjan Milošević - bubnjar.