|

Zoster o novom albumu: Naši junaci su nagle naravi, laki na obaraču, srca uzavrela...

Zoster o novom albumu: Naši junaci su nagle naravi, laki na obaraču, srca uzavrela...
85
Klix.ba
28.1.2015. u 09:01
2
komentara
85

dijeljenja
Zoster o novom albumu: Naši junaci su nagle naravi, laki na obaraču, srca uzavrela... Foto: Facebook
Poznati hercegovački rock sastav Zoster konačno je izbacio svoj četvrti studijski album – "Srce uzavrelo" za hrvatsku izdavačku kuću Menart.
Osim već objavljenih singlova "Gavrilo" i "Brod koji tone", kojima je i najavljen, novi nosač zvuka publici donosi još osam novih pjesama.

"Od izdavanja posljednjeg studijskog albuma 'Imači kada' prošle su pune tri godine, a u tom se periodu mnogo radilo, stvaralo i konačno ostvarilo. Da bismo zaokružili album u jednu cjelinu morali smo od mnoštva pjesama probrati one koje se uklapaju u ovaj koncept, a koncept je - kao što sam naziv albuma kaže – 'Srce uzavrelo'", govori o novom albumu frontmen benda Mario Knezović, te nastavlja:

"Likovi iz pjesama su temperamentni junaci ili antijunaci, nagle naravi, laki na obaraču, ukratko 'srca uzavrela'. Pjesma 'Gavrilo', naš prvi singl s ovog albuma, govori o jednoj historijskoj ličnosti koja ja upravo takva - manje su bitne historijske okolnosti, a više Gavrilova osjećanja i njegovo unutrašnje stanje. Da li je on junak ili antijunak, da li je heroj ili zločinac, o tome će se uvijek voditi rasprava. Mi nismo dostojni donositi bilo kakav sud, samo smo postavili neka pitanja", pojašnjava Knezović.

Grupa Zoster je do sada objavila dva singla s albuma "Srce uzavrelo", a za treći singl "Volio sam te" ovih se dana snima i videospot. U pripremi su i koncertne aktivnosti te promocija albuma.


Album "Srce uzavrelo" snimali su Eric Bajramović i Edin Zubčević u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, miks i mastering rađeni su u studiju Bauer u Ludwigsburgu, a produkciju albuma potpisuje Edin Zubčević.

Grupa Zoster nastala je 2000. godine i do sada je objavila tri albuma: "Ojužilo" (2005), "Festival budala" (2007) i "Imači kada" (2012). Trenutnu postavu grupe čine Mario Knezović – vokal, Atilla Aksoj – gitara, Adis Sirbubalo – klavijature, Nikola Galić – bas i Goran Rebac – bubnjevi.

Novi album "Srce uzavrelo" možete pronaći na policama svih muzičkih prodavnica ili putem Deezer web servisa. Grupa Zoster uskoro nastupa u Sarajevu, Mostaru, Novom Sadu i Beogradu, a informacije o tačnim datumima i lokacijama, kao i sve ostalo pratite na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...