U sklopu Sarajevske zime
21

Zona isključenja 15. marta nastupa u Slogi

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
U sarajevskom klubu Cinemas Sloga, 15. marta, u sklopu međunarodnog festivala Sarajevska zima, održat će se koncert bh. benda Zona isključenja.

Nakon pet godina pauze, poslije drugog studijskog albuma "13. Soba“, goraždanski rock bend Zona isključenja je ponovo u studiju.

Ovaj put, bend se odlučio za snimanje tri singla koju će pratiti videospotovi, a koji će biti prezentovani sarajevskoj i bh. publici na koncertnoj promociji u sklopu Sarajevske zime 15. marta.

Zona isključenja ili jednostavno Zona, je bend koji je nastao u Goraždu 1995. godine. Nakon zapaženog rada u okviru bh. demo scene prvi album pod simboličnim nazivom "Vakat je“ snimaju 2006. godine.

Dvije godine kasnije izdali su i svoj drugi album popraćen sa nekoliko spotova, ali ubrzo nakon toga Zona se povukla iz javnosti zbog privatnih obaveza članova benda.

Ove zime promijenili su gitaristu, te nakon sedamnaest godina u bendu, Nihad Gluščić - Kruger, više nije član Zone. Novi gitarista benda je Omar Softić - Bole, dugogodišnji prijatelj i saradnik benda.

Sa novim gitaristom, Zona se prilično aktivirala u živim nastupima i novim projektima. Kako kažu momci iz benda, do kraja godine im je cilj snimiti šest novih pjesama i barem tri spota.

Koncert u Slogi počinje u 22. sata.