Melodije Mostara
0

Zlatno sunce Mostara dobio Igor Vukojević

FENA
Igor Vukojević na dodjeli nagrada (Foto: Fotoservis)
Igor Vukojević na dodjeli nagrada (Foto: Fotoservis)
Dobitnik Grand Prixa "Zlatno sunce Mostara" na 16. međunarodnom festivalu zabavne muzike "Melodije Mostara 2010.", koji se sinoć održao u sportskoj dvorani na Bijelome Brijegu, je Igor Vukojević sa numerom "Kišni čovjek", a nagradu je uručila predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto.

Druga nagrada stručnog ocjenjivačkog žirija otišla je u ruke pjevačice Mici (Slovenija) za pjesmu "Na tvojoj strani kreveta", a treća nagrada žirija pripala je Lidiji Bacić (Hrvatska) za numeru "Majčina ljubav".

Prvu nagradu publike "Srebrno sunce Mostara" osvojio je reper Berny feat. Najbolji hrvatski tamburaši (Hrvatska) za pjesmu "Divne godine", drugu nagradu publike Dado Kukić (Njemačka) za pjesmu "Želim", a treću Slovenke Katja, Nina i Lucija, koje su nastupile pod imenom Carice, a za pjesmu "Dva goluba".

Nagrada za najbolje debitante pripala je skupini Aritmija band iz Čitluka za pjesmu "Najdražoj", grupa "IF" iz Tuzle osvojila je nagradu za najbolji scenski nastup, dok je Max Hožić (Hrvatska) osvojio nagradu za najbolju interpretaciju za pjesmu "Poljubi me za kraj". Goran Skerlep (Njemačka) dobio je nagradu dijaspore za pjesmu "Dalmacijo mati".

Festival "Melodije Mostara 2010." vodili su Danijela Zovko i Ognjen Blagojević, a uživo su prenosili BHRT i BH Radio 1.

Večeras, u sportskoj dvorani na Bijelom Brijegu u 18 sati održat će se 14. male melodije 2010. (Dječji festival) na kojima će nastupiti dvanaest izvođača. Voditelji Malih melodija su mostarska pjevačica Sanda Pandža i glumac Mario Drmać.