Godišnja muzička nagrada
0

"Zlatna koogla" za omot albuma Ede Maajke

Sarajevo-x.com
Omot posljednjeg albuma jednog od najuspješnijih repera na Balkanu, Ede Maajke, dobitnik je hrvatske godišnje muzičke nagrade "Zlatne koogla“ održane 4 i 5. marta u Zagrebu.

Kreativni odgovor agencije Communis na muzički sadržaj Edinog posljednjeg albuma "Balkansko a naše“ lice pionira kapitalizma, proglašen je najboljim omotom albuma u 2008 godini.

Ovaj album sa razlogom ima lice pionira obavijeno američkom zastavom - pionira kapitalizma, jer je to odraz trenutnog mentalnog stanja u društvu. Narodi bivše Jugoslavije kao da još nisu shvatili da je Tito umro. Mi smo još uvijek u duši pioniri, a sve bi dali da smo Amerika.

"Album 'Balkansko a naše' predstavlja odraz tranzicijskog vremena u kojem živimo, a mi smo nastojali uspješno vizuelizirati društveni aspekt i angažman svojstven Edinim pjesmama“, rekla je Ajna Zlatar, kreativni direktor agencije Communis.

"Zlatna koogla“ je godišnja muzička nagrada koju dodijeljuju udruga volontera i građana, slobodni medijski djelatnici i DOP Produkcija. Glasanje za takmičare po kategorijama potpuno je nezavisno i realizovano postavljanjem najobuhvatnijeg glasačkog tijela u Hrvatskoj, koje se sastoji od pripadnika struke i medija u prvom krugu - oni biraju finaliste, dok u drugom krugu po "people's choice" principu odlučuje publika.