{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


"Život u dvoje": Beogradski psihodelični pop dvojac "Ti" u Sarajevu

Klix.ba
29.5.2015. u 17:16
12
27
"Život u dvoje": Beogradski psihodelični pop dvojac "Ti" u Sarajevu
12
"Život u dvoje": Beogradski psihodelični pop dvojac "Ti" u Sarajevu
Beogradski dvojac "Ti" po drugi put dolazi u Sarajevo, ovaj put kako bi promovisali svoj novi, drugi po redu album "Život u dvoje".
Koncert će održati u klubu Fis Bock 30. maja s početkom u 22 sata. Kao predgrupa, nastupit će muzičarka Dojo iz Novog sada.

Nakon koncerta na istom mjestu će se održati i after party, na kojem nastupa Zlijay aka Mixmaster Zlee.

Ti je psihodelični pop duo koji čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Obojica rodom iz Makedonije, upoznali su se u Beogradu, u zgradi BIGZ-a i u ljeto 2012. osnivaju grupu Ti. Probe imaju u dnevnoj sobi Ilijinog stana, gdje Trajče svira elektronski bubanj, Ilija gitaru i bas sintisajzer, dok obojica pjevaju. Ilija je prethodno svirao u grupama Petrol i Meatmarket, a Trajče u bendu White Noise in a White Room i Čistilište.

Dunja Dačić poznatija po svom umjetničkom imenu kao Dojo, je srbijanska pjevačica-spisateljica, producentkinja i multi-instrumentalista. Rođena i odrasla u Novom Sadu, muzika Dojo se ističe po svojim atipičnim kombinacijama vokalnih elemenata koji se uklapa u bioskopski i atmosferični zvuk s tradicionalnim pjevanjem s Balkana. Muzički, ona crpi inspiraciju od muzičara kao Thom York, Pj Harvey, Grimes, Bat for Lashes, Patti Smith, Nina Simone, Philip Glass, John Williams, Massive Attack.

Organizator koncerta je kolektiv "Perfect Kiss", neprofitni kolektiv čiji je cilj popularizacija moderne, "relevantne" i alternativne muzike kroz nastupe različitih muzičara u Sarajevu, čime žele utjecati na rađanje nove scene u gradu.

Dosad su već organizovali nekoliko uspješnih projekata kao što je koncert švedske umjetnice Molly Nilsson, koncert benda iz Zagreba ManMachine, belgijskog pop-dua SOLDOUT, benda iz Beograda Ensh, umjetnice iz Francuske Marine Gasoline i drugih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: