Muzika
59

Žestok vikend u Sarajevu: Madball svira u Slogi, koncert Mastera u klubu AG

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ljubitelje hardcorea i death metala očekuje žestok vikend u organizaciji BHxHC Bookinga i SMF Promotionsa, uspješna završnica koncertno bogate 2013. godine.

Sarajevski klub Cinemas Sloga bit će domaćin "Enter The Nu Breed" karavana kojeg predvodi njujorški hardcore kvartet Madball, jedan od najpoznatijih predstavnika ovog zvuka. Madball je osnovan krajem osamdesetih, a vokal Freddy Cricien je polubrat Rogera Mireta, vokala benda Agnostic Front. Njihova izdanja kao "Droppin' Many Suckers", "Set It Off" i "Demonstrating My Style" obilježila su hardcore devedesetih, a studijski i koncertno su aktivni i u novom mileniju. Uz Madball, u Sarajevu će zasvirati i belgijski Nasty, australijski Deez Nuts i britanski Your Demise. "Enter The Nu Breed" je najkvalitetnija ovogodišnja turneja hardcorea, te će svi ljubitelji ovog muzičkog izraza, bez obzira kojoj školi pripadali, imati priliku uživati u fantastičnom koncertu.

Early Bird karte su rasprodane, te još tri dana imate priliku nabaviti kartu po pretprodajnoj cijeni od 30 KM. Iz BHxHC Bookinga upozoravaju da se karte za hardcore koncert godine mogu kupiti na dva ovlaštena prodajna mjesta, u Korner Pubu i klubu Cinemas. Oni koji žive van Sarajeva, karte po pretprodajnoj cijeni mogu rezervisati na e-mail [email protected], te ih preuzeti na ulazu.

Dan poslije Madballa, 14.12.2013. godine, rezervisan je za nastup pionira death metala, legendarnog američkog benda Master. Master je osnovan 1983. godine u Chicagu, a osnivač benda Paul Speckann već godinama živi u Češkoj Republici, odakle Master danas djeluje. Ove godine Master slavi trideset godina postojanja i sviranja death metala koji je oblikovan i na osnovama koje su postavili Slayer, Venom i Motorhead, te nije čudno čuti i prizvuke thrasha i rock'n'rolla u njihovom zvuku. Underground legende su u septembru ove godine izdale i album "The Witchhunt", nasljednik prošlogodišnjeg albuma "The New Elite". Na koncertu koji će se održati u klubu "AG" publici će se predstaviti i mladi osječki death metal bend Hanged, te belgijski Dehuman. Karta će se moći kupiti samo na ulazu u klub AG, a koštat će 12 KM.

Početak nove koncertne sezone desit će se već u januaru nastupom američkih bendova Iced Earth i Warbringer, te australijskog Elm Street, 26.1.2014. u klubu Cinemas.