Muzika
1

Zero to Hero - DJ radionica u Sarajevu

Klix.ba
Na inicijativu mladih, Centar za cjeloživotno učenje se odlučio za realizaciju projekta "Zero to Hero DJ radionice", koji predstavlja pristup muzičkoj produkciji i DJ-ingu (umiksavanju muzike) u akademskoj atmosferi.

DJ radionica bit će održana 12. i 13. decembra 2015. godine.

Radionica je otvorena za širu publiku i nema nikakvih ograničenja za učešće, a simbolika njenog naziva govori da učesnicima nije potrebno predznanje.

Dva iskusna predavača, muzička producenta i DJ-a će upoznati učesnike prije svega sa teorijom, te praktičnim metodama i tehnikama profesije. Svakako, isto će se pokazati i na opremi, gdje će svaki kandidat praktično savladati sve oblasti.

Cilj projekta je da pruži priliku mladima da nauče osnove pomenute profesije, zbog njene široke zastupljenosti i primjene (različiti događaji, reklama, film, itd.). Mladima se otvaraju nove mogućnosti, a radionica pruža priliku za sticanjem potrebnih kompetencija.

Prijatelji projekta su Red Bull, Burch univerzitet kao domaćin događaja, British Council, voda Ella, Dancing Cow, eFM studentski radio i Our Solution Printing & Publishing.

Prijave i dodatne infomacije: [email protected], 033 944 504 ili cec.ibu.edu.ba.

Broj kandidata je ograničen na 15.