Brit Awards 2010
0

Ženski izvođači dominiraju u ovogodišnjim nominacijama

Sarajevo-x.com
Lily Allen
Lily Allen
Ženski izvođači su vodeći po nominacijama za ovogodišnju dodjelu nagrada Brit Awards, koja će se održati u Londonu 16. februara. Sve je znaku Lily Allen, Lady Gage i drugih. Dodjela nagrada, inače 30. po redu, izgleda da će se pretvoriti u pravu borbu između pripadnica ljepšeg spola.

Lily Allen, Pixie Lott i Florence Welch takmičit će se u kategoriji za najboljeg ženskog izvođača, a Allen i Welch su nominovane i u kategoriji za najbolji album. Ekscentrična Lily

Ekcentrična pjevačica Lily nominovana je i u kategoriji za najbolji singl s pjesmom The Fear. U 2007. godini je imala mnogo nominacija, ali nije odnijela niti jednu nagradu kući. Međutim, priznanje od ovakve manifestacije za nju je velika čast.

Britanski pjevač Robbie Williams može se pohvaliti s 11 nagrada, što je rekord. I ove godine se može nadati novoj nagradi u kategoriji za najboljeg muškog izvođača. Zajedno s njim su Dizzee Rascal, Mika, Paolo Nutini i Calvin Harris.

Na iznenađenje mnogih u kategoriji za najboljeg ženskog izvođača nije se pojavila Susan Boyle, pjevačica koja je stekla slavu u prošlogodišnjem showu Britanija ima talenta.