Muzika
6

Zeničko sjećanje na lik i djelo Arsena Dedića uz pjesme i fotografije

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na maloj sceni Bosanskog narodnog pozorišta večeras je održana večer sjećanja na jednog od najvećih umjetnika, kompozitora, pjesnika, kantautora, pjevača i aranžera Arsena Dedića.

Večerašnji događaj u Bosanskom narodnom pozorištu organizovali su fotograf Dragan Gačnik i Zeničanin Josip Dujmović koji su se na ovaj koncept večeri odlučili nakon brojnih komemorativnih skupova koji su održani u regionu u proteklom periodu.

"U ovoj večeri odajemo počast liku i djelu Arsena Dedića, ali na nešto drugačiji način. Širom regiona urađeni su komemorativni programi, a mi smo odlučili da napravimo zenički pozdrav Arsenu Dediću zbog togaš to smo imali sreće da 2007. godine na ovoj sceni bude dobitnik nagrade 'Davorin' za životno djelo", izjavio je Dujmović.

Dedić je te večeri u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici održao i dvosatni koncert, a zenička publika i večeras je uživala uz pjesme u izvedbi zeničkog umjetnika Sanela Sanelovskog.

U sklopu večerašnjeg događaja izloženo je deset fotografija koje je 2007. godine na koncertu i dodjeli nagrade "Davorin" načinio umjetnik Dragan Gačnik, a odlomke iz knjiga Dedića u uvodu je pročitao glumac BNP-a Nusmir Muharemović.