{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zeničani spotom predstavili status mladih u Bosni i Hercegovini

2.3.2014. u 22:31
429
6
Zeničani spotom predstavili status mladih u Bosni i Hercegovini
429
Zeničani spotom predstavili status mladih u Bosni i Hercegovini
Bivši članovi zeničke hip hop grupe "Nicaze family" Vildan Šehić i Suad Aščerić proteklih dana vrijedno su radili na snimanju spota za pjesmu "Ljubav za grad" koji oslikava poziciju mladih, kako kažu, u Zenici ali i u Bosni i Hercegovini.
Snimanje spota trajalo je tri dana, a ujedno je i najava za album "Mixtape ukradenih bitova vol. 2" na kojem se nalazi 12 pjesama i koji bi trebao biti objavljen naredne sedmice. Prema riječima režisera spota za pjesmu "Ljubav za grad" Mirze Begovića, cilj je bio da se predstavi pregled dešavanja u Bosni i Hercegovini, gdje mladi odlaskom iz svoje sredine, prvo lokalne, pa i šire pokušavaju pronaći bolju budućnost.

"Naravno, nije to bilo kakav odlazak i rastanak, to je rastanak dva objekta koja se privlače i koja su vezana magnetnom trakom, koja se rasteže i postaje fragmentom sjećanja svima onima koji su otišli i napravili svoj iskorak prema 'boljem' i 'sretnijem' društvu. Bosna je zemlja mržnje, kaže Andrić, ali i neke čudne nikad prežaljene ljubavi", kazao je Begović.

On je još dodao da motiv bicikla u spotu predstavlja radnike koji su nekada u Zenicu dolazili upravo biciklom, dok drugi motiv neuspješna potraga za poslom kao i paljenje diploma predstavlja konačni odlazak.

"Ovaj odlazak je fiktivan, upakovan u svoju fikciju upozoravajući na posljedice bahatog odnosa prema talentovanim, ambicioznim i prije svega, mladim ljudima. 'Ljubav za grad' jeste ništa drugo do ljubav kakvoj su nas učili, naivna i slijepa, ali dovoljno jaka da prebrodi sve i svakoga čekajući neko bolje vrijeme", zaključio je Begović.

U videu premijerno pogledajte spot za pjesmu "Ljubav za grad".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: