Regina, Colonia...
763

Zeničane u 2023. godinu uvode Amel Ćurić sa suprugom Jelenom i Divanhana

E. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zimski festival Zenica Adventure i ove će godine biti upriličen u Zenici, a sve posjetioce očekuje 15 dana zabave i koncerata domaćih i regionalnih pjevača.

Svečano otvorenje ovogodišnjeg Zenica Adventure festivala i Studengrada u centru zenice bit će upriličeno 16. decembra u 20 sati kada će nastupiti Hanad Džehverović. Zabava se nastavlja i sutradan kada će Zenica Active Session nastupati s tri benda: Trojica, Bruhuuhu i Pandemic Stereo koji će zagrijati sve Zeničane 17. decembra u večernjim satima, dok će 18. decembra biti upriličena tradicionalna Grahijada u DJ Ruvexa i Escandalo band te u večernjim satima koncert Zlatana Karića i Cover art benda.

U narednim danima festivala planirane su i humanitarne akcije, ali i koncerti tako da se svi posjetioci pozivaju da 21. decembra posjete štand MC Condor koji će prikupljati sredstva za novogodišnje paketiće namijenjene štićenicima JU Dom porodica Zenica, a istog dana u 20 sati Adis Škaljo sa Puls bendom će prirediti istinski spektakl.

Indira Forza ex. Colonia nastupat će 23. decembra u 20 sati, a hor Kasiopeja sa solistima će 24. decembra u noći uoči Božića sugrađanima pokloniti koncert "U susret Božiću". Tamburaški sastav Zeničke meraklije nastupaju 25. decembra, a dan poslije bit će organizovan DJ Soundclash: DJ Adi Resakovic vs DJ Benja.

Elemental će nastupati 27. decembra s početkom u 20 sati na glavnom trgu u Zenici, a dan poslije Grupa Perpetummobile. Grupa Regina s predgrupom Gruver nastupat će 30. decembra kao zagrijavanje u novogodišnju noć kada će Zeničane i sve posjetioce u 2023. godinu uvesti Amel Ćurić, Jelena Čabarkapa i Divanhana.