Dom mladih
0

Zemlja gruva prvi put nastupa u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Beogradski bend Zemlja gruva nastupit će u Sarajevu, u Domu mladih 27. novembra ove godine, na koncertu Nu Sound of Belgrade kojeg organiziraju MTV, Dom omladine Beograda i agencija Gramofon iz Sarajeva.

Zemlja gruva je bend nastao 2007. godine, a okosnicu grupe čine Zoe Kida, Konstrakta i MC Milovan, tri pjevača sa različitim muzičkim stilom i manirima pjevanja. Ovaj uigrani vokalni tandem publici je poznat iz saradnje sa bendom Mistake Mistake, sa kojima su nastupali ispred poznatih imena kao što su Prodigy, Punjabi MC, Kosheen, Capleton i dr.

Prvo izdanje Zemlje gruva, WTF Is GRUVLEND?, (koje možete besplatno preuzeti sa zvanične stranice www.gruvlend.net) je zbirka zaraznih plesnih tema različitog usmjerenja (hip hop, reggae, dancehall, 2step, breakbeat, elektronika…). Već sada se može reći da neke od njih ulaze u sam vrh beogradske pop ponude u prvoj deceniji ovog stoljeća, poput Najlepše želje, Da bi nam, Danas nije juče.

Zemlja gruva ustanovila je gruvlend! – imaginarno mjesto, banana republika na brdovitom Balkanu koja je objavila nezavisnost i uvela vize ostatku sveta. Beogradski kolektiv ima svoju himnu kojom počinje i završava svoje nastupe, svoju zastavu, a prvi i jedini Zakon Zemlje gruva! glasi “Svi u gruvlendu! moraju da budu sretni!”

Pored Zemlje gruva na koncertu u Domu mladih nastupit će SevdahBaby i Svi na pod! čiji će specijalni gost biti Vlada Divljan. Ulaznice za koncert po cijeni od 10 KM možete kupiti na platou Skenderije svakim danom od 9.00 do 17.00.